Thyborøn til Langerhuse – ca. 9 km

En fantastisk naturoplevelse på en 160 km lang strækning. Sådan beskriver vi i Dansk Vandrelaug Ringkøbing-Skjern Afdeling Vesterhavsstien kort. Den følger kysten tæt, på behagelige vandrestier og hele tiden med mulighed for at gå til stranden.

Thyborøn til Langerhuse

Foto Marie Andersen

Kommer vi til Thyborøn i bil, kan vi parkere ved Kystcentret på Kystcentervej. Kystcentret er et besøg værd, ligeledes jyllandsakvariet.dk og seawarmuseum.dk. Bag Kystcentret går en sti på dæmningen. Følger vi den mod vest, kommer vi uden om byen, forbi kirken og Sneglehuset, til en rasteplads med borde, bænke, grillplads og toiletter, nær ved redningnr. C223 geokoordinater 56.696217,8.199017.

I klitterne bag rastepladsen findes en hel koloni bunkere. Det er stadig synligt hvordan man har prøvet at camouflere bunkerne med tag og andet, som skulle få dem til at se ud som en almindelig fiskerby.

Kommer vi nordfra med færgen fra Agger, kan vi gå tværs over Harboørevej, gå med Ringvejen og videre med cykelstien, som fører til før nævnte rasteplads.

Har vi brugt tiden på alle seværdighederne og skal vi se se os om efter natlogi, er der ikke langt til Thyborøn Hotel,  camping- hotel og hytteplads thyboroncamping.dk og på Harboørevej 10 findes danhostel.dk

Er vi friske til at gå videre, tager vi cykel- og gangstien fra førnævnte rasteplads sydpå igennem vådområder, forbi søer og hele tiden med udsigt til Cheminova mod øst. Det kan ikke anbefales at gå ved havet, idet man i så fald skal passere affaldsdepotet ved Høfde 42, hvor det ikke er tilladt at færdes. Ved redningsnr. C222 geokordinater 56.6811,8.81556 findes bord/bænk samt informationstavle. Ligeledes på rasteplads ud for Ceminova redningnr. C220 geokoordinater 56.63185,8.1556

Efter ca. 9 km kommer vi til Langerhuse. Vi forlader cykelstien som svinger mod øst. Tager i stedet stien mod vest og passerer DCU Camping Vesterhav.

Af Marie Andersen, korrektur Nelly Thomsen

Her følger næste del af vandreturen – Langerhuse til Ferring, ca. 11 km.

Du kan læse om den 160 km lange vesterhavssti i sin helhed her.


Gode råd

Googlemaps.dk kan være god at støtte sig til. De fleste steder kan man ane stierne, når man zoomer tilstrækkeligt ind. Som støttepunkter har vi flere steder sat geokoordinater og redningsnr. ind.

Desuden er ruten tegnet op på Viewranger også under navnet Vesterhavsstien.

Vi har i det følgende oplyst campingpladser og vandrehjem. Desuden kan man søge på bedandbreakfastguide.dk og airbnb.dk for overnatning.