Vesterhavsstien fra Vejers Strand til Kyst til Kyst sti – ca. 10 km

En fantastisk naturoplevelse på en 160 km lang strækning. Sådan beskriver vi i Dansk Vandrelaug Ringkøbing-Skjern Afdeling Vesterhavsstien kort. Den følger kysten tæt, på behagelige vandrestier og hele tiden med mulighed for at gå til stranden.

Foto Marie Andersen

Uanset hvad vi vælger, starter vi med at følge cykelstien langs Vejers Havvej østpå. Den er asfalteret, men går gennem en unik klithede. Vi passerer den ensomt beliggende Mosevrå Kirke. Efter 6.5 km går vi over lyskrydset på Blåvandvej og følger cykelstien mod syd til Bordrupvej. Den følger vi mod øst Ca. 400 m og finder Kyst til Kyst-stien, som kan følges helt til Vejle eller til Blåvand.

Hvis vi er heldige er der en skovvej øst for Mosevrå Kirke, som ikke er lukket for skydning. Vi får 2 km mod syd/sydøst igennem klitplantage uden anden trafik end nogle tværgående mountainbikestier. Skovvejen munder ud på Blåvandvej, som vi så kan følge de 400 til Bordrupvej.

Gå de 160 km helt fra start her – Thyborøn til Langerhuse, ca. 9 km

Af Marie Andersen, korrektur Nelly Thomsen

 


Gode råd

Googlemaps.dk kan være god at støtte sig til. De fleste steder kan man ane stierne, når man zoomer tilstrækkeligt ind. Som støttepunkter har vi flere steder sat geokoordinater og redningsnr. ind.

Desuden er ruten tegnet op på Viewranger også under navnet Vesterhavsstien.

Vi har i det følgende oplyst campingpladser og vandrehjem. Desuden kan man søge på bedandbreakfastguide.dk og airbnb.dk for overnatning.