Vesterhavsstien fra Thorsminde til Bjerghuse – ca. 6 km

Vesterhavsstien går hele vejen fra Thyborøn til Vejers. Her fokuserer vi på de 6 km fra Thorsminde til Bjerghuse.

Mindestenen for Defence og St. Georg Foto Marie Andersen

Mindestenen for Defence og St. Georg Foto Marie Andersen

Så går det igen sydpå. Enten cykelsti langs vejen, eller langs stranden. Der er redningsveje over klitten så vi kan skifte fra det ene til det andet. Ca. 2 km syd for Thorsminde findes ved cykelstien, ved redningsnr. C160 geokoordinater 56.349817,8.121183, mindesmærket over strandingen af de 2 engelske krigsskibe, Georg og Hms Defense i 1811, hvor der omkom 1400 mand. Efter yderligere ca. 4 km ankommer vi til Bjerghuse.

Kommer vi med cykelstien går vi ind på Bjerghusevej, som bliver til en sti, sydpå til Spidsbjergvej. Kommer vi med stranden forlader vi den ved Spidsbjerg strand redningsnr. C156 geokoordinater 56.315583,8.121766 (den 1. overgang syd for Bjerghuse, og der er toilet). Vi går lidt østpå ad Spidsbjergvej og kommer så til den sti, som kommer fra Bjerghuse og fører videre sydpå.

Af Marie Andersen, korrektur Nelly Thomsen

Her følger næste del af vandreturen – Bjerghuse til Vedersø Klit, ca. 8 km.

Du kan læse om den 160 km lange vesterhavssti i sin helhed her.


Gode råd

Googlemaps.dk kan være god at støtte sig til. De fleste steder kan man ane stierne, når man zoomer tilstrækkeligt ind. Som støttepunkter har vi flere steder sat geokoordinater og redningsnr. ind.

Desuden er ruten tegnet op på Viewranger også under navnet Vesterhavsstien.

Vi har i det følgende oplyst campingpladser og vandrehjem. Desuden kan man søge på bedandbreakfastguide.dk og airbnb.dk for overnatning.