Se vandstær – vandretur langs Mølleåen

Se vandstære langs Mølleåen mens det er vinter

Vi var heldige at få øje på en vandstær

I slutningen af januar 2024 var vi heldige at få øje på en vandstær på vores vandretur langs Mølleåen

Det var en dag med godt vejr – men ret mudret

Turen startede med at gå gennem Klevads Mose, videre langs Mølleåen, gennem Præsteskov med smuk udsigt over Farum Sø og gennem Sækken.

Klevads Mose er et stort smukt naturområde, der går ned mod Mølleåen. Vi gjorde et lille stop og nød udsigten over mosen, inden vi fortsatte ned til Mølleåen.

Skøn udsigt over mosen

Nu skulle vi tie stille for ikke at skræmme vandstærene væk. Og det lykkedes en enkelt i gruppen at få taget et smukt foto af den lille fugl, der besøger Danmark her i vintertiden.

Vi venter i tavshed for at få et foto eller glimt af vandstære. Foto: Conni Møller

Nærbilledes af vandstæren fotograferet af Bente Michelsen

Videre gik det langs Mølleåen  Et meget smukt område med væltede træer bevokset med mos og små kønne mospuder. Se alle de små frø, der gror i mosset.

Smuk lille mostue med frøspirer. Foto: Conni Møller

Et stykke med tør sti. Foto: Conni Møller

Så det gik ok gennem Præsteskoven, hvor vi noget af strækningen gik ad Oldtidsvejen, hvor der for hver kilometer er opsat sten, der illustrerer natur på stedet, fx denne snegl.

Sækken er året rundt et meget vådt område syd for Farum sø, men vi kom alle igennem – dog med mudder på støvler og bukser.

En mudret strækning hvor vi forsøger at undgå det værste søle

men på vej mod Farum gennem meget våde områder, men heldigvis også med tørre stier

Smuk udsigt over Farum sø nær stationen
Og så kom vi endelig til Farum station, hvor vi skiltes efter en dag med smukt vejr, fik set vandstær og vadet gennem meget mudder, men tak for en dejlig vandretur.  Tekst og øvrige fotos: Inge Behrensdorff