Snør vandrestøvlerne og kom med ud i sommerlandet.

Tid til VandreLiv og masser af forslag til både korte og lange ture.

Nyt VandreLiv med masser af spændende læsning.

I år er Vandrenes dag den 28. september. Her fejrer Dansk Vandrelaug Vandrernes Dag – faktisk sammen med vandreforeninger i hele Europa. Læs mere om vandrernes årlige festdag i dette magasin.

Her byder vi også på den ultimative guide til, hvad der skal med i dagturs-rygsækken. Vi dykker ned i, hvor givende det er at tage ud i naturen, ligesom vi går ind i arbejdet i Friluftsrådet. DVL’s landsmøde og den årlige fotokonkurrence med de vildt flotte præmier omtales i magasinet, hvor vi også har set nærmere på et par interessante nye bøger. Den undseelige nattergal er i fokus, imens nyt udstyr handler om BH’er.

Du finder naturligvis også vej til alle DVL’s mange vandreture, vandreferier og medlemskurser. Og så quizzer vi i sommerfugle.

Måneden der gik.

Juni har været sprængfyldt med gode ture. Nedenfor en lille kavalkade fra turene.

Hedebostien d. 1. juni ved vinmarkerne i Hedeland
Gudernes Stræde d. 15. juni hvor Guderne valgte at åbne for sluserne.
Boserup Skov d. 16. juni med udsigt over fjorden.
Fjordstien d. 22. juni i læ for regnen ved Sølager-færgens venteskur.
Fyraftenstur d. 24. juni til Lynghøjsøerne på en smuk sommeraften.

 

Kommende ture:

Promenadeture:

I DVL Roskilde startede vi i 2020 op med Promenadeture, og det var en stor succes. Så selvfølgelig fortsætter turene også henover denne sommer.

Turlederne, der forestår turen, fortæller undervejs lidt om Roskildes historie, spændende bygninger eller folkelivet i byen. Der er derfor aldrig to ture, der bliver ens. Tempoet tilpasses deltagerne fra gang til gang.

Turene er også en mulighed for at opleve hvad DVL Roskilde står for. Derfor er der fri adgang for alle, medlemmer som gæster, på disse ture.

Vi glæder os til at se dig. Mødestedet er ved krukkerne foran Roskilde Station. Se mere på hjemmesiden.

29-06-2024: Promenadetur til Sct. Jørgensbjerg og Roskilde vest – DVL

13-07-2024: Promenadetur til Musicon

20-07-2024: Promenadetur til Roskildes historiske højdepunkter

Se alle Promenadeture her.

 

Fjordstien:

Fjordstien er en ca. 170 km lang vandrerute fra Hundested til Rørvig. 6 af i alt 9 ture langs Fjordstien er nu i hus, men du kan sagtens nå at komme med på de næste ture, hvor vi har delt turen fra Audebo-Dæmningen til Rørvig op i 3 etaper. Turen går på alle 3 etaper gennem meget smukke naturområder og vi følges ad med bus, så vi kommer tilbage til start. Se mere under de enkelte ture.

06-07-2024: Etapen fra Audebodæmningen til Hølkerup på Fjordstien

Se alle ture på Fjordstien her.

 

Boserup Skov:

Hen over sommeren går vi i alt 4 ture i Boserup Skov som er 224 ha frodig løvskov, primært bøg, men også ær samt alle almindelige skovtræarter. Alle de tre danske anemonearter vokser i skoven: Hvid, gul og blå anemone. Den varierede skov er levested for et stort og forskelligartet dyre- og fugleliv. Bus nr. 207 kører fra Roskilde Station og har stoppested ved Skovly/Parkeringspladsen der er mødested for turene i Boserup Skov.

07-07-2024: Næste tur i Boserup Skov

Se alle ture i Boserup her.

 

Fyraftensture:

Fyraftensture er et tilbud til alle der har lyst til at slutte dagen af med lidt motion i godt selskab. Samtidig er der mulighed for at se nogle områder, hvor man måske ikke har været før, og høre lidt fortællinger fra området.

Resten af sommeren bevæger vi os rundt i Roskildes omegn; Jyllinge, Hedeland, Pederstrup, Veddelev, Greve, Risø, Jersie, Taastrup, Himmelev og en enkelt afstikker til DTU i Lyngby

08-07-2024: Aftentur i Jyllinge

22-07-2024: Aftentur ved Pederstrup Landsby fra Ballerup Station

30-07-2024: Aftentur i Greves grønne områder

Se alle fyraftensture her.

 

Gudernes Stræde:

Gudernes Stræde er en ca. 64 km lang vandrerute ad oldtidsvejen fra Køge Bugt til Isefjorden gennem natur- og kulturhistoriske landskaber. Idéen bag Gudernes Stræde stammer fra et essay af Martin A. Hansen skrevet i 1954. Forfatteren tog sit udgangspunkt i arkæologiske fund omkring Lejre samt sagn og fortællinger. Der til føjede han et omfattende studium af landskabets naturlige form, gravhøjenes placering og gamle stednavne og deres betydning. For at kongen kunne beherske et større område og værne sig mod fjender, og for at sikre forsyning af bl.a. bronze, var det nødvendigt med veje til de nærmeste kyster med gode landingsmuligheder. Det blev Karlslunde Strand mod øst og Vellerup Vig mod Isefjord.

Kom med på 3. etape: 19-07-2024: 3. etape af Gudernes Stræde

Se alle etaper på Gudernes Stræde her.

 

Ud over serie-turene byder vi også på mange andre spændende ture i vort område:

29-06-2024: Sengeløse Naturpark med spændende udfordringer

30-06-2024: Karlslunde Mose, som er et naturskønt område med et rigt dyre- og planteliv.

03-07-2024: Bidstrupskovene Hvalsø – Historie og landskab – DVL

04-07-2024: På opdagelse i Hedehusenes nye spændende område – Nærheden

27-07-2024: Eftermiddagstur i Ågerup og omegn.

 

Der er masser af hjælp at hente til DVL’s nye digitale univers.

Savner du turoversigten i VandreLiv? Fortvivl ikke, men følg links’ne nedenfor så er det både muligt at søge på forskellige kriterier og printe resultatet ud.

Tag tursøgeren i brug – DVL og læs mere om søgning på dato/datointervaller, afdelinger, fysisk område eller fritekstsøgning.

Eller du kan downloade f. eks. Roskildes ture til udskrift her: Print selv DVL’s ture – DVL, men husk alligevel at checke turdetaljer på hjemmesiden inden du tager afsted. Der kan være ændringer p.g.a. ændrede bus/togtider eller oversvømmede stier.