Kom maj du søde milde, med masser af vandreture i det grønne.

Med udsigt til over 25 forskellige vandreture i de næste 3 måneder, er der noget at glæde sig til. Kom ud og hils på vores turledere og mød andre glade vandrere.

Velkommen til ny turleder.

Vi byder vores nye turleder Jan Skovrind velkommen til Roskilde Afdeling og glæder os til at møde Jan ude på vandreturene. Tag godt imod Jan.

Nyt fra Hovedbestyrelsen

DVL går ind i Friluftsrådets bestyrelse

Dansk Vandrelaug er igen repræsenteret i Friluftsrådets bestyrelse, efter at Kirsten Margrethe Pedersen fra DVL Storstrøm blev valgt ind i forbindelse med vores paraplyorganisations generalforsamling den 20. april.

– Det er vigtigt for mig, at alle har adgang til en god og rig natur. Flere børn og unge skal med ud i naturen. Den har en positiv indvirkning på vores fysiske og mentale helbred. Jeg vil arbejde for at skabe de bedste rammer, så det at være i naturen som menneske kan blive en god oplevelse.

– Dette er selvfølgelig en balance, hvor vi også tager hensyn til naturens behov. Der skal være plads til både natur og menneske! Sagde Kirsten bl.a. på generalforsamlingen i Nyborg.

Kirsten sidder også i brugerrådet for Naturpark Nakskov Fjord og Naturpark Maribosøerne samt i Grønt råd i Lolland Kommune. Og så er hun naturligvis en af DVL’s ca. 600 turledere.

Kløverstidag d. 20. april 2024

Roskilde afdeling havde to ture fra Hedehusene og to ture fra Ishøj.

Fra Ishøj: Vi havde en dejlig tur ud til naturen omkring Ishøj på den sorte kløversti i flot forårsvejr, hvor vi undervejs kom forbi den nyere kirke ”Vejleå Kirke”. Derefter gik turen til Ishøj Dyrepark med portalen fra Tivoli, dværggeder m.v. og videre til den hyggelige landsby Tranegilde, hvor vi bl.a. kom forbi et udendørs ”Das”

Afslutningsvist mødtes vi til kage med Tsvetelinas gruppe fra kombineret blå/grøn tur.

Foto: Dorthe

Den kombinerede blå/grønne tur bød på en flot og dejlig tur igennem Ådalen og Strandparken i Ishøj. Sol, bramgæs, fineste sandstrand og udsigt til Avedøreværket. Til slut flyvende andeflokke og en overskudsagtig ekstratur til nyttehaverne ved Store Vejleå inden fælles kage med vandrerne fra Dorthes gruppe.

                                                    Foto: Tsvetelina

Fra Hedehusene: På den sorte rute gik vi en spændende tur gennem Hedeland, Reerslev (med røverhistorie) og det tidligere gartneriområde ved Solhøjvej, hvor firmaet Tonergenbrug for andet år havde stillet baghave og toilet til rådighed. Efter en kort tur gennem Nærheden kom vi gennem det nyligt indviede kunstværk i tunnelen mellem Nærheden og Charlotteager. Inden vi havde gjort os fortjent til kage, gik vi gennem Hedehusene Kulturpark, der på fineste måde opsummerede alt det vi havde set på turen.

Rød rute blev desværre aflyst p.g.a. manglende tilslutning, men kagen gik vi ikke glip af.

Foto: Linda

 

Så er fællesturen på Hedebostien d. 1. juni klar.

6 turledere fra Roskilde afdeling er gået sammen om disse ture hvor der er mulighed for at gå hele Hedebostien eller en halv strækning.

2 hold starter ved henholdsvis Trylleskoven, Karlslunde og Roskilde Station og mødes i Tune midt på dagen. Mens man beslutter om man vil gå videre og se resten af Hedebostien med det andet hold, om man vil gå tilbage til start med det hold man kom med eller om man vil tage bussen tilbage, sørger Keld for kage i en velfortjent pause. Nye vandrere er velkommen til at starte i Tune med en halv Hedebosti til enten Trylleskoven eller Roskilde.

Se alle muligheder her.

Hedeland

 

Karlstrup Kalkgrav

Lidt om de kommende ture.

4. maj: Husk at vi indleder vores serie på Gudernes stræde med Ringruten i Mosede

5. maj: En dejlig tur rundt på Frederiksberg gennem blomstrende parker

6. maj: Fyraftensture fortsætter. Kender du Gulddysseskoven? Se også de øvrige Fyraftensture

12. maj: (Ny dato) Vandretur i Herslev og efterfølgende mulighed for frokost på Herslev Bryghus.

15. maj: Aftentur i Greve der gør os klogere på bl.a. Greve Landsbys historie

25. maj: Kom med på første etape af Gudernes Stræde. Gå ikke glip af denne og de efterfølgende ture med masser af fortælling undervej

1. juni: Hedebostien. Se beskrivelse ovenfor

8. juni: Så starter Promenadeturene, som er gratis for alle og kommer rundt i mange spændende hjørner af Roskilde. Alle ture starter ved vaserne på Hestetorvet.

16. juni: Første af i alt 4 ture rundt i den smukke Boserup Skov med flotte kig ud over fjorden.

29. juni: En mellemlang tur til den nye naturpark i Sengeløse med mulighed for at blive udfordret undervejs.

 

Husk at læse det nye VandreLiv

 

VandreLiv nr. 2 gør gæster til medlemmer

Den anden rent digitale udgave af medlemsbladet VandreLiv er udkommet og kan læses på dvl.dk/vandreliv sammen med tidligere blade. Bladene kan læses uden log-in.
Læs bl.a. om:

  • Silkeborgs vandre-intro tiltrækker nye medlemmer trods vintervejr
  • Mød Martin Machado – DVL’s nye sekretariatsleder
  • dk-webshop deler viden med vandreentusiaster
  • Hæder og flotte præmier uddelt i fotokonkurrencen 2023
  • Nyt udstyr har fokus på vandresko

 

GÅ MED – Hjerteforeningen

I Dansk Vandrelaug får vi sundhed og fællesskab ind med fødderne hver dag. Derfor bakker vi op om Hjerteforeningens GÅ MED-kampagne.

Alle vandreveje fører til en sundere livsstil, og du kan vælge at supplere Hjerteforeningens turmuligheder med DVL’s årligt ca. 2.800 ture. Vi har alle distancer og sværhedsgrader på programmet – sikkert også en, der passer dig.

 

Kan den spises?

Ofte står vi på vandreturene og taler om de smukke planter vi ser på vor vej. Men ved vi altid om det er smart at spise dem eller vi skal nøjes med at nyde synet?

Nu kan du blive klogere ved at deltage i et af DVL’s kurser: