Dansk Vandrelaug går ind i Friluftsrådets bestyrelse

På Friluftsrådets årlige generalforsamling den 20. april 2024 blev Kirsten Margrethe Pedersen fra DVL Storstrøm valgt ind på en af de fem pladser, der var på valg til den 11 mand store bestyrelse.

Kirsten Margrethe Pedersen er nyt medlem af Friluftsrådets bestyrelse. Foto privat

Kirsten Margrethe Pedersen er nyt medlem af Friluftsrådets bestyrelse. Foto privat

Ud over at være aktiv som turleder i sin DVL-afdeling sidder Kirsten også med i bestyrelsen i den lokale afdeling af Friluftsrådet. Hendes kongstanke er, at så mange som muligt skal ud og bevæge sig i naturen – børn, unge, ældre og handicappede. Alle skal vi opleve, hvor sundt og givende det er at bevæge os udenfor i et fællesskab.

– Det er vigtigt for mig, at alle har adgang til en god og rig natur. Flere børn og unge skal med ud i naturen. Den har en positiv indvirkning på vores fysiske og mentale helbred. Dette gælder også for denne målgruppe.

– Jeg vil derfor arbejde for at skabe de bedste rammer, så det at være i naturen som menneske kan blive en god oplevelse. Dette er selvfølgelig en balance, hvor vi også tager hensyn til naturens behov. Der skal være plads til både natur og menneske! Sagde Kirsten bl.a. på generalforsamlingen i Nyborg.

Rig erfaring og stor arbejdskraft

Kirsten tager masser af erfaring og indflydelse med ind i arbejdet, hvor hun også sidder i brugerrådet for Naturpark Nakskov Fjord og Naturpark Maribosøerne samt i Grønt råd i Lolland Kommune.

Med et fokus på mere friluftsliv og bedre naturadgang for de lokale foreninger uanset, om de er til fods, til hest eller på cykel, sætter Kirsten indsatsen ind på det højeste niveau, hvor hun nu er med til at sætte den friluftspolitiske dagsorden.

Adgangsforholdene skal gælde alle slags brugere, og i Dansk Vandrelaug ser vi frem til at få gang i det nye projekt ’Danmarks Naturstier – en omvej værd’. Vi håber, det vil give mange nye muligheder i flere områder af Danmark, og at det vil få danske naturstier til at hænge bedre sammen.

Kirsten fastslår samtidig, at der skal midler til at åbne naturen for flere. Og her er udlodningsmidlerne en væsentlig faktor til at sætte gang i de projekter, som giver adgang til mere friluftsliv for alle på et bæredygtigt grundlag, naturligvis.

Kirsten Margrethe Pedersen og de øvrige nye medlemmer er valgt ind i Friluftsrådets bestyrelse for en toårig periode.

Tidligere har Flemming Larsen fra DVL Vestsjælland siddet Friluftsrådets bestyrelse i en længere årrække.

Friluftsrådet er en paraplyorganisation for over 80 foreninger, heriblandt Dansk Vandrelaug. Det varetager det samlede friluftslivs interesser og inspirerer danskerne til mere friluftsliv. Friluftsrådet forbedrer samtidig muligheder og vilkår for frilufts- og naturoplevelser i en rig natur, der er værd at opleve.

Læs også Friluftsrådets nyhed om valget til bestyrelsen.


Af Camilla Dam