Ved Stilling Sø i Pilbrodalen. Foto Gerda Kyed

Tag ud på egen hånd – DVL viser vej

I Dansk Vandrelaug vandrer vi som regel i flok, men du kan selvfølgelig også gå ud på egen hånd.

Det kan være svært at tage sig sammen, når man kender turen ud og ind. Find i stedet nye vandreveje – det er ekstra sundt for hovedet, og du opdager måske nye yndlingsstier.

Her deler vi vores store viden og hjælper dig med at gå ud på egen hånd – ud til frisk luft, store vidder, kyststrækninger med brusende hav og ikke mindst skove, hvor hver en sæson giver nye indtryk.

Her er sti- og ruteoverblikket

Kender du fx kvalitetsstierne? Vandrestier, der forløber i naturen langt væk fra trafikstøj og industriområde.

Har du tjek på, hvor de nærmeste kløverstier snor sig?

Hvornår har du sidst gået en tur i en af vores 5 nationalparker?

Har du en smartphone – kender du Outdooractive? Det er en gps-app. Firmaet bag har opkøbt Viewranger, hvor mange af DVL’s turledere lægger deres vandreruter op.

Så er det blot at komme afsted – ud på egen hånd.

Vil du have selskab på vandreturen? Gå med her

Hvad med påklædningen, spørger du?

Det er en god idé at klæde sig på i lag. For det første fordi luften mellem lagene varmer, og dernæst fordi det er muligt at tilpasse mængden af lag til den varme, man har arbejdet sig til.

1. lag: Inderst tager du uld-, silke- eller svedtransporterende undertøj.
2. lag: Skjorte og lærredsbukser (fx sommerbukser). Prøv at undgå cowboy- eller fløjlsbukser, for de er meget længe om at tørre.
3. lag: Fleece- eller uldtrøje/sweater.
4. lag: Vindtæt jakke. Også mellem trøje og jakke vil der opstå et lag luft, der varmer. Det er en god idé at vælge en jakke, som også kan bruges i regnvejr. Tag altid regntøjet med, hvis der er den mindste risiko for regn – det kan sikre dig en god tur.

Læs mere i denne folder om gode råd, som stadig og altid er aktuelle.

Det rette fodtøj

Det er vigtigt at gå en tur i ordentligt fodtøj. En par gode travesko eller kondisko er fine til ture i byen. Men hvis du vil ud i naturen, anbefaler vi, at du køber et par egentlige vandresko eller vandrestøvler.

Som medlem af Dansk Vandrelaug får du gode rabatter i mange friluftsbutikker

Husk, at sko eller støvler skal være så store, at det ikke gør ondt i tæerne at gå ned ad bakke. Du kan afprøve, om de kan bruges ved at ”hænge” i hælen på en trappe. Klemmer de, kan du starte med at klippe tåneglene – det er ikke altid, der skal så meget til.

Kan de være i skoene, er det en god idé med et lag tynde sokker med kunststof inderst og et lag uldsokker yderst. De to lag sokker gnider mod hinanden i stedet for mod din hud. Derved nedsættes risikoen for vabler. Fordelen ved uldsokkerne er, at de også varmer, når de er våde.

Så er der ikke flere undskyldninger for at blive indenfor – kom udenfor!