Nyheder

Opdag Danmark fra naturens side

I Dansk Vandrelaug tager turlederne teten og overrasker gang på gang ved at lede os ud på de skønneste stier og ruter, imens vi blot følger trop og nyder omgivelserne. Vil du med ud på eventyr?

Dansk Vandrelaug på Fyns Hoved. Foto Karen Schmolke

Vandring er motion for alle

Det er en skrøne, at vandring kun er en motionsform for ældre, eller dem der ikke er til hård motion. Vandring er for alle, og der er mange fordele at hente både for dit fysiske og mentale helbred, forklarer læge og professor Bente Klarlund.

Vandrere får en gåtur i naturen i Thy Nationalparks klitter. Foto Vagn Olsen

Stiarbejde på Nordsjællandsruten 

I DVL udfolder vi os også med praktisk arbejde på stierne for at sikre, at alle vandrere får en god oplevelse på de udvalgte stier. 

Steen Malmlin og Bente Frænell har fat i Nordsjællandsruten E6. Foto Grethe Aagaard

Spætmejse

Har du set en lille fugl, som ikke blot klatrer op ad træstammer men også nedad? Så har du set spætmejsen, som er den eneste danske fugl med den evne. 

Spætmejse på vej nedad. Foto Tina Ellegaard Poulsen

Genkend fuglen på fløjtet 

Nogle fugle kender vi straks på deres sang, mens andre er svære. Og når flere fløjter i kor, er det nærmest helt umuligt at genkende hver enkelt fugl.

Grønirisk. Foto Tina Ellegaard Poulsen

Tegn på succes i nyt DVL-koncept

Vandring Plus er ture, hvor du får noget ekstra med hjem fx en interessant og kompetent fortælling, en læring om naturen, en kulturel oplevelse eller en fysisk eller mental udfordring.

Dorrit Christensen. Foto privat

Læs VandreLiv nr. 4 2024 her

Alt godt kommer til den, som vandrer: Motion, naturoplevelser og mentale opture, der varer ved! Læs og lad dig inspirere i det nye VandreLiv-magasin.

Foto Rie Lambæk Mikkelsen

Vandring i ørerne?

Lytter du til lydbøger, podcasts eller radio? Her er et par tips med lyd om at gå eller vandre. 

På tur ved Vedersø Klit og Vest Stadil Fjord. Foto Jim Lange