Frivillighåndbogen

Håndbogen indeholder en række nyttige informationer til dig som frivillig i Dansk Vandrelaug.

Gode råd til planlægning af vandreturen

Mols Bjerge

Vejledning for turlederen kan hentes hér.

Derudover kan du finde flere vejledninger her.
Vidste du, at ved offentlig annoncering, f.eks. i VandreLiv, skal ture med under 50 deltagere i private skove og på private arealer anmeldes til ejeren senest 14 dage før annonceringen? Standardskemaet til anmeldelse af vandreturen er endnu et hjælpeværktøj til dig som turleder.  Hvis din vandretur skal finde sted i en skov, hvordan kan du så finde ejeren af skoven? Det får du svar på her. 

Som turleder skal du naturligvis overholde reglerne om adgang til naturen.

Et er at arrangere selve vandreturen, noget ganske andet kan være at få kontakt til pressen. 

Har du forresten set vores folder om vandreferier 2018, som vi f.eks. uddelte på messen Ferie for Alle i Herning Messecenter?

Aftaler med eksterne samarbejdspartnere

I Dansk Vandrelaug har vi p.t. indgået flg. aftaler med eksterne samarbejdspartnere, som du som turleder frit kan benytte.

 

 

Nyttige råd til dig som turleder

Som turleder har du et ansvar, som er beskrevet i denne vejledning. For år tilbage udviklede Københavns afdeling en huskeseddel, kaldet Turlederens Actionscard. Turlederens Actionscard kan du have med på vandreturen for at sikre, at du får fortalt noget af det vigtigste.

 

 

 


Frivillig i Dansk Vandrelaugs lokalafdeling?

Som afdelingsformand, medlem af bestyrelsen eller kasserer i den Dansk Vandrelaugs lokalafdeling er det vigtigt at få defineret og klarlagt arbejdsopgaverne og ansvaret.

Der kan også være god hjælp at hente i standardvedtægterne for en lokalafdeling af Dansk Vandrelaug. Vidste du iøvrigt, at vi i Dansk Vandrelaug har et vedtægtsudvalg? I denne vejledning har vi beskrevet, hvilken rolle  dirigenten har i forbindelse med planlægningen, afholdelsen og opfølgningen på jeres årlige generalforsamling.

 

 


Vandreferier i udlandet og Danmark

Vandreferie i Skotland
Cairngorms National Park, Skotland

Vandreferier er uden tvivl meget populære blandt Dansk Vandrelaugs medlemmer.
Har du som turleder lyst til at kaste dig ud i dette, kan en række spørgsmål melde sig på banen. Hvordan organiseres en vandreferie? Hvilke krav stiller det evt. til mig som turleder? Er jeg omfattet af en forsikring, hvis der sker mig noget? Er der krav til annoncering af vandreferien? Vi har udarbejdet forskellige vejledninger til, hvad du bør huske før, under og efter din vandreferie.

Rejsegruppen i Dansk Vandrelaug, hvis primære formål er at inspirere turlederne til at arrangere vandreferier, har, for at hjælpe dig godt igang udarbejdet en detaljeret vejledning til planlægning af en længere tur i Danmark eller udlandet.

Som turleder er du omfattet af de forsikringer, Dansk Vandrelaug har tegnet, herunder erhvervsrejseforskringen, der gælder uden for Danmark enten på din gennemgangstur eller på selve turen. I Rejseguiden er der, foruden dit rejseforsikringskort, også en række praktiske informationer, som du bør læse forud for din vandreferie i udlandet.

Forud for rejser i udlandet bør du i øvrigt tjekke gyldigheden af dit blå EU-sygesikringskort, da kortet kun har en gyldighedsperiode på 5 år. Da fornyelse af kortet ikke sker automatisk, skal du selv sørge for et nyt kort forud for din rejse.


VandreLiv

Publicering af ture og ferier til VandreLiv fremgår her.