FLUGT – Refugee Museum of Denmark

 

Så er vi klar med et endnu et medlemsarrangement. Også denne gang skal vi på en forhåbentlig hyggelig bustur mod sydvest. Vi kører til Oksbøl, hvor vi skal se det forholdsvis nye FLUGT Museum, der åbnede dørene i sommeren 2022.

FLUGT – Refugee Museum of Denmark, som det officielt hedder, er et dansk internationalt museum, der på mange forskellige måder fortæller om, hvordan det er for de mennesker, der er på flugt fra eget land nu, og hvordan det var tidligere. Museet er beliggende i den tidligere Oksbøllejr, som husede mange af de utallige tyske flygtninge, som kom til Danmark i slutningen af 2. verdenskrig. Det var den største flygtningestrøm, vi nogensinde har haft her i landet, og alene i lejren her boede og levede så mange flygtninge, at den dengang var Danmarks femtestørste by.

Alt dette og meget mere kommer vi til at se og høre mere om undervejs på vores tur gennem museet, idet vi starter med en kort introduktion til selve museet. Efterfølgende bliver hver især udstyret med en audioguide, der fører os gennem udstillingerne og fortæller de mange historier både indendørs og ude i det omgivende område.

Som optakt til besøget kan vi stærkt anbefale den danske dokumentar Hitlers tyske flygtninge i Danmark, som kan ses på dr.dk/drtv/.

Da den udendørs lydvandring (ca. 3,5 km) går gennem et plantageområde, anbefaler museet vandresko eller støvler.

Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke, hverken inde eller ude. Derfor har vi sørget for, at der er sandwich til alle til frokost. Drikkevarer må man selv købe i museets café.

Inden afgang hjem mod Aarhus vil der være kaffe/the og kage til alle i konferencerum 2.

På glædeligt gensyn fra

Susanne Andersen
91553292
susanneheleneandersen@gmail.com

Bente Carlsen
51331737
bca@c.dk

 

Læs dagens program her.