Vintertur

Om vores vandreture

En kort en lang

Vi tilbyder et meget bredt udvalg af ture, som typisk har en længde på 10-20 kilometer.
Men der er også ture ned til 4 kilometer og op til 30 kilometer og endda mere. Der til kommer weekendture med overnatning, og længere vandreferier.

Vi er gode til at finde de mere anonyme stier i landskabet, som de færreste vil finde på egen hånd. Men vi udfolder os også på de offentligt afmærkede ruter og tilfører dem gerne et nyt tvist. Som når vores naboafdeling, arrangerer det årlige Rudersdal Vandremaraton. Her kan alle DVL medlemmer gå med.

Hvem kan gå med?

Alle er velkomne på vores vandreture. Her henter du gode oplevelser, god motion og godt selskab. Så meget får du for pengene. Det er der vist ikke mange fitness centre, som kan slå.

Det er gratis for medlemmer at deltage i vores ture.  Er du ikke medlem koster det 30 kr for ture, der er over 10 km. Er du ikke medlem, er du velkommen til at deltage på 2-3 ture, før du melder dig ind.  Medbring mad og drikke. Husk: Check selv bus og togtider.

 

Begyndertips

For nogle kommer det som en overraskelse, at det stiller krav til fysikken, hvis man ikke er vant til at gå langt. Er du usikker på, hvor langt du kan gå, så vælg en af de korte eller mellemlange ture til at begynde med. Det værste, der kan ske, er så, at du ærgrer dig over ikke at have valgt en længere tur.

Udstyr 

Hvis du er usikker på om vandring er noget for dig, skal du ikke indlede med at købe udstyr i dyre domme.
Det skal du nok få mulighed for, hvis du først bliver bidt af det. På din første tur er fodtøjet det vigtigste at fokusere på. Et par gamle kondisko, som du har erfaret, dine fødder har det godt i, er nok til at begynde med. Så kan du senere overveje rigtige vandrestøvler eller -sko, når du finder ud af, hvilken turtype, som passer dig.

Vejret

Husk at tjekke vejrudsigten. Men lad dig ikke skræmme væk af småbyger. Man går sig hurtig tør og varm igen. Et siddeunderlag kan også være en god ting til pauserne. De kan købes. Men det er lige så fint med et stykke af et gammel liggeunderlag, du har klippet i passende størrelse. Ja selv en plasticpose kan bruges. Vi behøver ikke nævne, at en komfortabel rygsæk er en rigtig god ting at bære sine fornødenheder i.

Mad og drikke

– Uden dette dur vandreren ikke. Du brænder meget energi af på en vandretur. Husk derfor madpakken og gerne lidt frugt eller nødder til at spise undervejs, hvis du er ved at gå sukkerkold. En halv til en hel liter væske er nok til en mellemlang tur. Lidt kaffe/te til pauserne gør også lykke. God fornøjelse.

Så er der kun tilbage at vælge en Vandretur