Mange spændende sommer-nyheder fra Roskilde Afdeling

Glæd dig til de mange vandreture vores turledere allerede har planlagt hen over sommeren. Foreløbig er over 20 ture klar for sommermånederne.

Nye vedtægter godkendt i styrelsen

De nye vedtægter, der blev endeligt vedtaget på den ordinære generalforsamling, og som bl.a. betyder, at bestyrelsen kan bestå af ned til tre medlemmer, blev godkendt af styrelsen. De nye vedtægter vil komme på hjemmesiden snarest.

Udviklingsudvalget
DVL Roskilde har en repræsentant i udviklingsudvalget, hvor nogle af de ting der arbejdes med af de i alt 13 punkter er:
• Frivilligudvikling
• Webshop – ikke med fysiske ting, men med vandreruter, ture for virksomheder m.m.m.
• ”Vandrernes Hus” – hvordan indgår Kultorvet
• VandreLiv som netmagasin i stedet for fysisk blad fra 2024
Udviklingsudvalgets arbejde blev fremlagt på formandsmødet den 13. maj, og på styrelsesmøde 30. maj, hvor det besluttes, hvilke punkter, udvalget skal arbejde videre med. Udvalget skal fremlægge arbejdet til beslutning på Landsmødet den 4.november.

Tillykke til jubilarer i DVL, Roskilde: 50 år: Jacques Gauguin 25 år: Helga Willer og Jette Nørby Petersen

Kommende ture:

Vi har valgt at fremhæve nogle af turene, men det betyder bestemt ikke, at alle de andre ture ikke er mindst lige så spændende. Og det betyder heller ikke, at der ikke er plads til endnu flere turledere, så sidder du og tænker at der sagtens kunne være ture i dit lokalområde som du vil dele med andre, så er du måske ny turleder i Roskilde? Læs mere om kurset her: https://dvl.dk/kurser/turleder-grundkursus-3/ og kontakt Birgit Gedionsen hvis du kunne tænke dig at høre mere.

Historiske vandringer:

DVL har i 2023 fokus på historiske vandringer, hvor vandreture kombineres med historiske oplevelser. Der er både ture, som turlederne har udviklet og ture der er udviklet i samarbejde med de lokale museer. I Roskilde glæder vi os til at byde velkommen på:
Middelalder-byvolden om Roskilde By i samarbejde med Roskilde Museum – ROMU. Du kan nu komme med til premieren på en lidt anderledes byvandring. Vi går rundt i Roskilde – ovenover, hvor byvolden lå i den tidlige middelalder. Med på turen har vi middelalderhistoriker Krisann Søgaard Ørtenblad fra Roskilde Museum, som vil fortælle lidt om byvolden og nogle af de bygninger, vi ville have set, hvis vi vel at mærke havde gået turen for ca. 900 år siden. De første 3 ture der er lagt op, er allerede næsten udsolgt og der arbejdes på at finde flere datoer.

Fyraftensture:

Der er stigende interesse for vores nye barn i klassen – fyraftensturene. Et alternativ til alle dem der ikke har mulighed for at deltage i de mange spændende ture på hverdage. Turene starter kl. 17.00 forskellige steder i Roskilde og omegn og er på 5-6 km hvor der er fokus på at få rørt sig samtidig med at man har mulighed for se noget nyt, sludre med andre og høre lidt om de steder man kommer forbi. Vi glæder os til at se endnu flere:

12. juni 2023 kl. 17.00 – 18.00: Fyraftenstur gennem Roskildes parker – DVL

19. juni 2023 kl. 17.00 – 18.30: Fyraftenstur – Sct. Hans Hospital og Rørmosen – DVL

26. juni 2023 kl. 17.00 – 18.30: Fyraftenstur Lille Valby og Bolund – en af Roskildes naturperler – DVL

3. juli 2023 kl. 17.00 – 18.30: Fyraftenstur – Karlstrup Kalkgrav – DVL

Aftenture: 

10. juli 2023 kl. 18.00 – 21.00: Aftentur til Hyrdehøjskoven og Lynghøjsøerne 1. – DVL

24. juli 2023 kl. 18.00 – 21.00: Aftentur til Hyrdehøjskoven og Lynghøjsøerne 2. – DVL

Promenadeture:

Så fortsætter vi også denne sommer med de meget populære promenadeture. Disse ture er specielt beregnet for alle, der ikke er vant til at gå langt, eller som har svært ved at gå længere end ca. 6 – 7 km på et par timer. Der er selvfølgelig også mulighed for at gå med på turene blot for at se vores smukke by, Roskilde. Hold øje med hjemmesiden. Der er flere ture på vej.

8. juli 2023 kl. 12.30 – 15.30: Promenadetur – Sct Hans Have – DVL

Ture til udlandet:

30. juli 2023 kl. 8.40 – 19.00: Helsingborg og Cafe Linnea Tradgård – DVL

Nat i naturen: 2.-3.september vil der også blive arrangeret mindst en tur. Det vil fremgå senere, hvor turen eller turene går hen

Naturens uge: uge 36 – 4.-10.september – her vil vi arrangere ture, der vil fremgå senere.

Stjerneture:

D. 9. september 2023 vil 4 turledere starte på 4 forskellige steder i henholdsvis Roskilde, Havdrup, Hvalsø og Lauringe Mose og mødes i Gl. Lejre til fælles kaffe og kage. Turene ligger allerede nu på Roskilde Afd. (dvl.dk) og vi vil fortælle meget mere i vores næste nyhedsbrev, men sæt gerne kryds i kalenderen allerede nu. Det bliver med garanti en god eftermiddag.

DVL Vandretræf 2023 i Ribe:

Stor tak fra Roskilde til et vellykket og velgennemført vandretræf 2023 i Kr. Himmelfartsferien. Vi var 4 medlemmer fra Roskilde der fik 4 fantastiske dage med masser af oplevelser sammen med glade medlemmer fra hele landet.

Foto: Linda Egebjerg

Vandrefestival i Båstad 2023:

Hvert år samles en international gruppe af vandreentusiaster i Båstad – ca. 55 km nord for Helsingborg, således også den 11.-13. oktober i år. Tre dage fyldt med skønne vandreture i selskab med friske mennesker.

Aflysninger:

Ture kan være aflyst eller ændret. Husk altid så vidt muligt at checke med hjemmesiden inden du tager afsted, om der er kommet ændringer til turen. Det sker af forskellige årsager, at en tur ændres eller aflyses så sent, at det ikke kan nå at komme med i Vandreliv. Er du i tvivl, så kontakt turlederen.