Så går vi efteråret i møde

Efteråret med alle de flotte farver er en dejlig tid at komme ud og opleve naturen på. Vi har samlet en farverig buket af vandreture i den kommende tid og glæder os til at byde både nye og gamle medlemmer velkommen.

Den kommende tid byder på en historisk vandring d. 4. september i Roskilde om middelalder-byvolden i samarbejde med Roskilde Museum, ROMU,  Fællestur d. 9. september, der afsluttes med kaffe og kage i Lejre, fyraftensture hver eller hveranden mandag i eller omkring Roskilde, Vandrernes dag d. 23. september og en dejlig tur til Himmelsøen d. 1. oktober.

Vidste du, at hvis du har en elektronisk kalender, kan du med et enkelt klik fra DVL’s hjemmeside, lægge turene i din kalender? Nederst under de praktiske oplysninger, finder du ”Tilføj til kalender”

Husk at det altid er en god idé at checke om der er ændringer inden du tager afsted.

Selvom sommeren er ved at gå på hæld, er der masser af gode vandrehistorier fra denne sommers ture som vi vil opfordre jer til at dele. Har du en god historie så send den gerne til roskilde.nyhedsbrev@danskvandrelaug.dk

Vandrehistorie fra Norge

På dette års biltur i Norge var indlagt en vandretur til den ikoniske Preikestol. En tur som er på 8 km i alt og med en moderat tilgængelighed med 500 højdemeter indlagt hver vej.

Turen starter fra Preikestolen Camp, hvor vi havde overnattet. De første 600 meter er en fin grusvej med en kraftig stigning der munder ud i Platået, hvor der er god plads til at nyde udsigten ud over camp området mens man får pusten.

Lige netop plads, er en af de større udfordringer. På årsbasis besøger ca. 300.000 personer Preikestolen og da juni, juli og august topper, havde vi fornemmelsen af at være på en motorvej uden autoværn i myldretiden.

Stien går gennem sump, skov og klippepartier.

På nogle af de mest ufremkommelige steder har man haft sherpaer til at lave stentrapper.

På trods af en forholdsvis god form, tog det 4 timer at nå toppen med så megen zig-zag undervejs at uret viste lidt over 5 km, men vel fremme på toppen kan man kun give medhold i, at udsigten er fantastisk og hele turen værd. På vej op havde skyerne trukket lidt vel tæt på, men heldigvis lettede de igen og det blev tid til en velfortjent pause.

På nedturen måtte vi konstatere, at der var kommet endnu flere ud på ruten, men selvom vi alle gør ligesom vand: prøver at finde den nemmeste vej, lykkedes det alligevel at flette ind og ud og man skal ikke tøve mange sekunder, før der er en der spørger om man har brug for en hånd. En anden ting der var bemærkelsesværdig, var at der var så pænt. Vi mødte i alt 3 sammenkrøllede papirlommetørklæder på jorden, men i betragtning af antallet af vandrere, er det småtingsafdelingen.

Vi endte i god behold i Campen efter en fantastisk oplevelse, som vi var enige om, at vi ikke ville have undværet. (Fotos: Linda Egebjerg)