Februar nyhedsbrev fra DVL Roskilde

Generalforsamling 2024, vandreferie i Bulgarien og vintervandring. Læs mere her.

Husk Generalforsamlingen d. 20. marts 2024 kl. 17.00 – 21.00

Vi starter med en lille vandretur i Roskilde. Vi mødes på Stændertorvet ud for indgangen til det gamle rådhus kl. 17.00 og tager en rask lille tur rundt i byen.

Selve generalforsamlingen starter kl. 18.00.

Se mere her: Generalforsamling

Der er tilmelding som åbner 14 dage før af hensyn til spisning.

 

Vandreferie til Bulgarien.

Det er slet ikke for tidligt at tænke på hvor ferien i år skal gå hen. Roskilde Afd. tilbyder en spændende rejse til Bulgarien i juli: Tre bjerge. Vandretur i Vitosha-, Rila- og Pirinbjergene i Bulgarien – DVL

Når de sidste detaljer er på plads, afholdes informationsmøde om turen.

 

Vandring i vintervejr

Det er også dejligt at komme ud at vandre i vintermånederne, selvom de seneste par måneder har givet en del udfordringer ude på veje og stier.

Stående frokost på Fjordstien. Borde og bænke stod ude i isen. Foto: Jan Skovrind

Vejret er vi desværre ikke herre over, og derfor vil der kunne forekomme aflysninger eller ændringer af ture, hvis turlederen vurderer at det ikke er sikkert at gennemføre den planlagte tur. Forholdene skifter ofte over natten ved perioder med skiftende frost/tø. Derfor er det vigtigt at du altid checker turen på vores hjemmeside inden du tager hjemmefra, da eventuelle ændringer og aflysninger vi blive annonceret her.

En god idé er at købe pigge til at sætte på vandrestøvlerne og måske også tage vandrestavene med på tur. Det er begge dele noget der kan minimere risikoen for at falde på det glatte underlag.

Det er også særligt vigtigt at være klædt på efter vind og temperaturer. Uld inderst, lag-på-lag og vindtæt yderst. Regnfrakken bør også være med på tur, da vejret hurtigt skifter.

Hav altid tørre sokker med, for skulle uheldet være ude og du får våde fødder er det rart at kunne skifte.

Det sidste råd er, at uden mad og drikke, duer vandreren ikke. Selvom det er koldt, skal vi ikke glemme at få noget væske og lidt at spise. Det er med til et bedre samarbejde med kroppen – bare husk at pauserne ikke skal være for lange.

 

Se månedens ture her

 

Se alle vores ture her

 

Ture på Fjordstien

 

Ture på Gudernes Stræde