Vi vader i gode forslag til både vandreture og foredrag

Selvom sommeren går på hæld, er der stadig masser af forslag til både vandreture og fortællinger om andres vandreture.

Historiske Vandringer, Middelalder-byvolden i Roskilde

På grund af den store interesse, der har været for de 3 tidligere ture, har vi besluttet at slå endnu en tur op af den populære Historiske Vandring, Middelalder-byvolden i Roskilde

Den ekstra tur kan findes her Middelalder-byvolden om Roskilde by – TILMELDING – DVL og det er den 10. oktober 2023 kl. 14.00, hvis du skal med.

Billedet viser den pavebulle, som er udgravet netop under en del af den gamle middelalder-byvold, som danner rammen om turen. Foto: Kristian Grøndahl/ROMU

Der er tilmelding til turen efter først til mølle-princippet og et begrænset antal pladser. Tilmeldingen her: Middelalder-byvolden om Roskilde by – TILMELDING – DVL

Turen er et led i projektet Historiske Vandringer, som DVL gennemfører i 2023. Projektet er støttet af Nordea-fonden, og DVL Roskilde har udarbejdet turen i samarbejde med Roskilde Museum.

 

Kom til foredrag i Eventyrsport

Der er stadig ledige pladser til gratis foredrag d. 14. september 2023 kl. 18.30 – 20.30 i Eventyrsport i Roskilde.

Kom og hør en personlig beretning om 500 km’s vandretur på langs af Jylland – 3 uger på Hærvejen.

Tilmeld her.

 

Tag gæster med på Vandrernes Dag 

Som medlem af Dansk Vandrelaug ved vi alle, det giver livsglæde at vandre. Det vil vi naturligvis gerne have endnu flere til at opdage på vores årlige festdag, Vandrernes Dag – i år lørdag den 23. september.

Inviter derfor endelig alle dem, der trænger til et lille skub i den rigtige retning, med på en af de mange Vandrernes Dag-ture – i år med temaet:

Gå med – det gi’r livsglæde 

– Det er spændende at komme ud og opleve nye steder. Det sociale fællesskab med højt humør er rart, siger Bente Michelsen.

Fra i år fejrer vi Vandrernes Dag samtidig med vandreforeninger i hele Europa, derfor foregår festdagen på en lørdag. Og Vandrernes Dag vil fra nu af foregå samme dag som European Walking Day – den første lørdag under den europæiske idrætsuge, European Week of Sport (23.-30. september).

Vi glæder os til at vise hvad en gå-tur kan. Hund-i-snor er velkommen. Check med turlederen hvis du tager barnevogn/klapvogn med, da der kan være visse begrænsninger på ruterne.

 

Bliv turleder via et grundigt kursus

Har du lyst til at gå forrest og vise et særligt område frem for en flok?
Vil du lære at holde de medvandrende fanget, imens du fortæller en historie?

Fortæl din afdelingsformand, at du gerne vil være turleder, så kommer du gratis på kursus, hvor erfarne turledere deler gode råd og vejleder i, hvordan du kan sætte dine ture sammen.

Næste turleder-grundkursus foregår den 14.-15. oktober i Roskilde

Meld dig under fanerne – DVL har brug for dit bidrag

Nogle af Roskildes turledere til planlægningsmøde. Foto Jette Nørgaard

 

Roskildes fællestur

Roskilde DVL afholdt Fællestur d. 9. september hvor 4 turledere på hver sin rute mødtes til kaffe og kage i Lejre. I alt var der over 30 glade vandrede, der sørgede for at vi fik en god dag med både snak og kilometer i benene. Solen skinnede fra en skyfri himmel så de smukke landskaber viste sig fra den allerpæneste side.

 

Glæd dig til grej-aften i november

Vi arrangerer en grej-aften i en af Roskildes Outlet forretninger til november, hvor vi skal høre om alt det nye grej på markedet og får mulighed for at købe ind til gode priser. Nærmere besked kommer.