Nytår og GF 2023

Det er blevet tid til at gøre status for året der gik og se lidt på månederne på den anden side af nytåret 2023. Vi har afholdt godt og vel 140 ture i 2022. En flot fremgang i antallet af ture - en fremgang som heldigvis ser ud til at fortsætte ind i det nye år.

Fællesture, nytårskur og fyraftensture

Der er mange spændende ture på programmet i den kommende tid. Særligt skal fremhæves de tre fællesture den 27. december, hvor flere af vores turledere stiller op med hygge til alle deltagere efter endt tur. Af samme årsag er vi nødt til at have tilmelding til turene – du kan se nærmere om turene her og selvfølgelig også tilmelde dig.

Traditionen tro afholder Jette og Keld nytårskur den første dag i det nye år. Dette er også en tur med tilmelding, men generelt gælder for vores ture, at du bare møder op, når du har fundet en tur, du gerne vil deltage på. Du kan se den fulde oversigt over ture her.

Som noget nyt afprøves et nyt koncept med fyraftensture. Har du derfor en fyraften, som du gerne vil bruge på noget sundt og fornuftigt, så tag med os ud at gå. Fyraftensture er et nyt tiltag i Roskilde, men turlederne Linda og Kristin har lovet, at hvis det bliver en sucess med mange deltagere, så kommer der flere ture på sigt.

Generalforsamling 2023

Datoen for generalforsamlingen bliver mandag den 13. marts 2023 i Byens Hus, Roskilde. Som optakt til generalforsamlingen, har vi inviteret foredragsholderen Jan Tvernø, som kommer og fortæller om sin 618 km lange vandretur i Bulgarien mens Danmark og store dele af Europa var lukket ned pga coronarestriktioner. Tilmelding til arrangementet åbner 1. marts.

Vi søger nye kræfter til bestyrelsen, hvor du kan være med til at forme DVL Roskildes arbejde både nu og i fremtiden. Formand, Dorte Vistrup Madsen og bestyrelsesmedlem Bente C. Sandvik træder ud af bestyrelsen på generalforsamlingen i marts 2023. Vi kommer derfor til at mangle 2 bestyrelsesmedlemmer. Så, der er rig mulighed for at sætte dit personlige præg på afdelingens fremtidige arbejdsfællesskab med både ture, udflugter og i driften. Er du ny i bestyrelsessammenhæng, sørger vi for oplæring og introduktion. Du skal ikke holde dig tilbage.

Skriv til formanden, hvis du har lyst til at træde ind i bestyrelsen.

Flere nye, gode turledere i 2022

I løbet af 2022 har vi fået hele 4 nye turledere og yderligere en er under oplæring. Men, der er plads til flere, så hold dig ikke tilbage. Du kan læse mere her. De nye turledere betyder nyt blod til turene. Har du f.eks. set vores nye tiltag med Fyraftensture? Du kan komme med på en af turene her. Du kan også komme med på tur til Dragør til fastelavn med Henning, også en af de nye turledere.

Turledermøde afholdt

Hvert andet år afholder DVL Roskilde Turledermøde med overnatning og hvert andet år er det et heldagsmøde. I år var vi i Maribo med overnatning på Ibsens Hotel & Restaurant. En rigtigt hyggelig fredag-lørdag, hvor det også blev til to smukke vandreture i det lollandske. På mødet blev der livligt drøftet både turbetaling, bestyrelsessammensætning og turplanlægning for 2023 og fremover. Der var ca. 15 fremmødte turledere og bestyrelsesmedlemmer til stede på mødet og du kan glæde dig til at møde de mange spændende tiltag i det nye år.

Hvem hjælper først?

DVL Roskilde afholder lige som de øvrige afdelinger i DVL jævnligt førstehjælpskurser.

Næste førstehjælpskursus for turledere afholdes lørdag d. 4. februar 2023.

Skal du lære at hjælpe andre i nød, så tilmeld dig via linket, eller skriv til formanden. Turledere i Roskilde har førsteret til en plads på kurset, men også turledere fra andre afdelinger er velkomne.

Kurset afholdes i samarbejde med erfarne instruktører fra Røde Kors.

Historiske vandringer

Vi er godt i gang med detaljerne i et helt særligt projekt, som bliver et aktivt tilbud til dig rundt omkring i hele landet næste år. I Roskilde har vi haft møde med Romu og Vikingeskibsmuseet, og vi glæder os til at se, hvad der kan komme ud af dette samarbejde. Med Historiske Vandringer kan du opleve Danmarkshistorien til fods – ude i landskabet. Som deltager får du både god motion i godt selskab og interessante historiefortællinger. Mere herom følger i det nye år.

Du ønskes et fantastisk nytår 2023 ude på stierne

Bestyrelsen for DVL Roskilde