Påskehilsen fra Roskilde

Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer, hilsen fra Nymindegab og kommende vandreture.

Nyt fra Bestyrelsen

Efter generalforsamlingen d. 20. marts, ser den nye bestyrelse sådan ud: Bestyrelse. Velkommen til 2 nye bestyrelsesmedlemmer: Jette Nørby Petersen og Lise Rønbjerg og velkommen til 2 nye suppleanter: Birgit Pind og Poul Erik Larsen.

Det mangeårige bestyrelsesmedlem, Keld Jørgensen, der både har været formand i 8 år og næstformand i lige så mange, havde valgt ikke at genopstille til bestyrelsen i år.

Keld er heldigvis stadig aktiv turleder, så vi regner med både ferieture, vandreture og pop-op ture fra ham fremover.

Keld er en ildsjæl og ud over at lave nogle dejlige vandreture og være en solid støtte for formanden og resten af bestyrelsen gennem tykt og tyndt, har han altid været god for et godt måltid mad i forbindelse med ture og møder. Det sidste håber vi også, han vil fortsætte med.

Som formand ved jeg ikke, hvordan jeg skulle have klaret dette første år uden ham, så jeg er Keld evigt taknemmelig for hans indsats.

Birgit Gedionsen, Formand

Se referat fra Generalforsamlingen her.

 

Fantastisk vandreferie i Nymindegab.

Efter endnu en skøn vandreferie til Nymindegab, så gør Keld og jeg status. Der er så evig dejligt ved Vesterhavet – og vi havde desværre ikke plads til alle – så vi har booket til 2025. Turen slås op på et senere tidspunkt, men man kan sætte kryds ved 5. – 8. marts.

I år drog vi afsted i mildt vejr, og pausen rundt om Kolding Sø var dejlig med tårnfalk i fuglekassen og krokus i flere farver. Dernæst videre til indlogering og ud til havet. Så er vi allerede på plads og lidt trætte i benene efter bestigning af klitter.

Maden kan man ikke klage over på Kroen, og heller ikke morgenbord og madpakker. Men klitplantagen var våd, så vi søgte mod indsøerne og stranden, hvilket heller ikke var dårligt. Og et besøg i Havfruen og Lokal-Food på Vesterhavsvej bragte gode ting til værelserne.

Fredag fik vi Anne Marie Gammelager, lokalformand i DVL Ringkøbing Skjern med på tur, og det var en dejlig guide og god fortæller hele vejen fra Gl Sogn Kirke, over Bagges Dæmning til Søndervig.

Har vi så ikke fortjent en lækker 4-retters middag til afslutning?    Jeps, helt bestemt en dejlig ferie.

Keld Jørgensen og Jette Nørby Petersen

 

Kom med på Gudernes Stræde med Roskilde Afdeling.

Roskilde afdelingen er i fuld gang med planlægningen af ture langs Gudernes Stræde.

Gudernes Stræde er en 64 km lang vandrerute fra Mosede Fort (eller Solrød) til Vellerup Vig – inspireret af Martin A. Hansens essay. Vi gennemfører vandreruten med en indledende ringrute og derefter opdelt i 5 etaper. Vandreturene vil være meget varierede, og de vil alle byde på flotte landskaber samt små fortællinger undervejs.

Turene gennemføres fra begyndelsen af maj til slutningen af september. Alle turene – på nær den sidste etape – kan findes på afdelingens hjemmeside – Gudernes Stræde. Den sidste etape er planlagt til lørdag den 28. september og vil kunne ses på hjemmesiden efter den 6. april 2024.

I kan glæde jer til nogle spændende ture.

 

Frivilligudvikling

De frivillige er Dansk Vandrelaugs største aktiv. Det er derfor ikke tilfældigt, at det er et af de områder, styrelsen fokuserer på i det kommende års handlingsplan. Der er nedsat en arbejdsgruppe, der foreløbig består af 3 personer. Arbejdsgruppen har udsendt materiale til alle afdelingsbestyrelserne for at kortlægge og analysere, hvilke frivillige, vi har i dag.

Selvfølgelig kan vi både bruge flere medlemmer i arbejdsgruppen, men Roskilde afdeling tager altid imod nye frivillige med stor glæde. I første omgang er vi på udkig efter turledere, der fremadrettet kan tage turlederkursus. Når I tager ud på vandreture, kan I altid henvende jer til den pågældende turleder og fortælle, at I er interesserede i at blive turleder eller kontakte formanden, så vil vi melde jer til kursus. Kursus, der er godkendt af afdelingen, koster ikke det enkelte medlem noget.

 

DVL har jævnligt gang i nye rabataftaler

Af spændende nyheder i denne måned kan nævnes

Læs detaljerne på dvl.dk/rabat

 

Bliv klogere på vandring

Der er stadig ledige pladser på disse kurser:

 Hold øje med kursuslisten, så du ikke går glip af den store vidensdeling.

(Du skal være medlem af DVL for at kunne deltage på kurserne)

 

 

Husk også at læse VandreLiv – selvom det er digitalt. Nyeste nummer findes på DVL.dk

 

God Påske til alle.