Lolland-Falster Rundt, 7. etape

7. etape af Lolland-Falster rundt. 21 km fra Fugleskydningspladsen ved Frejlev skov til Middelaldercenterets P-plads.

Den 25.juni gik vi 7. etape af vores tur Lolland-Falster Rundt. Vi var 24 vandrere som gik med vores turleder i DVL-Storstøm afdeling, Peter Terman Petersen i det gode men lidt varme vejr. Turen var på 21 km og startede ved fugleskydningspladsen ved Frejlev skov. Herfra gik vi ad stier og små veje forbi Skalkekorset, som Peter fortalte om, og videre til Fuglsang Have. hvor vi holdt drikkepause i parkens kæmpethuja.
Efter drikkepausen og en fortælling om Fuglsang og dets historie gik vi videre ad Koalleen mod Flintinge. På vej til Flintinge gik vi langs et stendige, hvori der findes en sten med Fandens fodspor .
Fra Flintinge gik vi ad jernbanestien mod Toreby, og hvor stien krydser Åmarksvej holdt vi frokostpause, inden vi gik videre til Nagelsti, hvor vi igen holdt en kort drikkepause under Bytræet.
Afslutningsvis gik vi fra Nagelsti via Guldborsundcenteret og langs kysten til P-pladsen ved Middelaldercenteret. Da det denne dag var meget lavvandet i Guldborgsund, så vi tydeligt sporene efter Chritian 9. bro, som i sin tid gik fra Brogade i Nykøbing til Linde allé i Sundby.
Peter fortæller om Skalkekorset, som det blev pålagt Frejlev-bønderne at opstille som straf for at have snydt med de røde køer med hvide ører.
Peter fortæller om Fuglsang herregård, og de Neergaard familien som ejede den.
Koalleen med de karakteristiske stynede piletræer.
Bytræet i Nagelsti, hvor vi holdt en kort drikkepause i det varme vejr.
Lavvande i Guldborgsund betød at vi tydeligt kunne se hvor Christian 9. ‘s bro har været.
Fremme ved målet efter en dejlig tur.
Se flere billeder fra turen HER
LINK til turen i Outdooractive HER
Eller via denne QR-kode: