Lolland-Falster Rundt – 10. etape

10. etape af Lolland-Falster Rundt. Fra Nykøbing F. til Bøtø Nor pumpestation ved Marrebæk.

Søndag, den 17. september 2023, gik vi den 10. etape af Lolland-Falster rundt. Igen var vejret med os. Flot sol og god temperatur på hele turen. Ca. 30 personer mødtes ved Bøtø Nor Gl. Pumpestation, samledes i nogle biler og kørte til Cementen i Nykøbing. Herfra påbegyndte vi vandringen tilbage til pumpestationen i Marrebæk. På turen blev vi guidet af Niels C. F. Jørgensen, som fortalte mange spændende ting undervejs.

Turen gik langs havnen i Nykøbing, hvor vi hørte lidt om fordums storhedstid som industrihavn, og lidt om en forventet fremtid som bolig, kultur- og fritidsområde. Fra havnen fortsatte vi ad cykelstien langs Prinsholmvej, og videre gennem Hasselø Plantage og langs kysten til Hasselø by. På vejen kom vi forbi den store arbejdsplads hvor gasledningen til Lolland skal under Guldborgsund, og så området hvor der under 2. verdenskrig lå et tysk radaranlæg, og efter krigens afslutning var flygtningelejr for tyske flygtninge.

Vi fortsatte gennem Væggerløse og kom sluttelig til Nordkanalen, som vi fulgte tilbage til pumpestationen i Marrebæk. Turens samlede længde blev på 17,5 km.

  På vej mod Hasselø Plantage.

  Nykøbing Skyline på afstand.

Sluttelig langs Nord-kanalen tilbage til pumpestationen.

 

Turen kan findes på Outdooractive her:
https://www.outdooractive.com/en/route/hiking-route/lolland-falster-rundt-10.-etape/279229758/#dm=1

Eller via denne QR-kode: