Lolland-Falster rundt – Etape 11

Etape 11 af Loland-Falster rundt. Afviklet søndag den 15 oktober i godt, men blæsende vejr.

Søndag den 15. oktober gik vi 11. etape af vores Lolland-Falster rundt tur. Etapen gik fra den gamle pumpestation i Marrebæk, langs noget af kanalerne til Bøtø nor natur- og fuglereservater, Langs med udkanten af det sydlige af sommerhusområdet, hvor et par af deltagerne på turen har et sommerhus som vi kom tæt forbi. De inviterede til at vi kunne holde vores kaffepause i deres have, hvilket vi alle nød. Derfra fortsatte vi til p-pladsen ved Bøtø-skoven, ind gennem skoven, som også er et naturreservat til Gedesby, hvorvi holdt frokost ved gadekæret overfor kirken. Fra Gedesby gik vi ud til Guldborgsundkysten , som vi fulgte det sidste stykke til Gedser feriepark og marina. Vi gik så ind gennem Gedser og ud til fuglestationen ved fyret.

På turen blev der fortalt lidt om pumpestationen, om inddæmningen og afvandingen af Bøtø nor, ganske kort om stormfloden i 1872, kort om Bøtø-skoven som naturreservat, om Gedesby kirke, om Geser feriepark og kort om Gedser kirke.

Det meste af dagen havde vi godt vejr at gå i. Det blæste en del fra sydvest, men vi havde godt læ af levende hegn og skov. Fra  Gedesby ogtil målet vardet dog en strid vind, og den sidste kilometer også lidt regn.

Lidt billeder fra turen som er taget af Kirsten Pedersen

Gedesby kirke. Middelalderkirke fra 1200 tallet. På loftet står en barnekiste og venter på en 12-årig pige som aldrig blev fundet efter stormfloden i 1872.

Gedser kirke, tegnet af arkitekt Kåre Klint, og delvist brugt som et forstudie til Grundtvigskirken, som også er tegnet af Klint .

Ytringsfrihed. Inskriptionen på stenen er: “ENHVER HAR RET TIL MENINGS- OG YTRINGSFRIHED”. Står på 7 forskellige sprog. Stenen blev rejst på stedet kort efter muren fald i 1989(dvs. lidt ind i 1990’erne)

Fyrtårnet ved Gedser, tæt på målet.

Østersøen var lidt oprørt på grund af blæsten.

 

Turens rute kan findes i Outdoractive via dette LINK

Eller denne QR-kode