Blåbjerg Plantage

             Den 25. og 26. sept. var henholdsvis 48 og 31 friske vandrere på tur til Blåbjerg Plantage – en tur på godt 8 km – med Preben Køhler som kyndig turleder. Det danske vejr viste sig som vi kender det. Den første dag med solskin og næste skyfri himmel…

            

Den 25. og 26. sept. var henholdsvis 48 og 31 friske vandrere på tur til Blåbjerg Plantage – en tur på godt 8 km – med Preben Køhler som kyndig turleder.

Det danske vejr viste sig som vi kender det. Den første dag med solskin og næste skyfri himmel og anden dagen overskyet, diset og med lidt regn. Begge dage med dejligt blæsevejr.

Under vejs fik vi historien om Blåbjerg Plantages tilbliven. Hvorfor tilplantningen var nødvendig for at dæmpe sandflugten. Primus motor bag projekt – klitinspektør og kammerherre Thyge Thygeson – (1806-1905) er mindet med stenen på toppen af Blåbjerg. Blåbjerg er Danmarks højeste klit med sine 64 m og i klart vejr er der en meget flot udsigt fra toppen.

I kan læse mere om plantagen, ved at klikke her Blåbjerg Plantage