Måde Bakker

  Esbjerg har fået en ny bakke, det vil sige den har været her et stykke tid, men nu har den fået navn: Måde Bakker. Det er Esbjerg deponi i Esbjerg øst, som vi alle har været med til at skabe gennem vores affald, som nu har fået et nyt image og et navn. Deponi…

 

Esbjerg har fået en ny bakke, det vil sige den har været her et stykke tid, men nu har den fået navn: Måde Bakker.
Det er Esbjerg deponi i Esbjerg øst, som vi alle har været med til at skabe gennem vores affald, som nu har fået et nyt image og et navn. Deponi området blev i 2016 tilsået med græs og der er nu skabt et lille rekreativt område med madpakke hus og shelter. Derudover er der etableret en vandresti hen over bakken og med for vores flade landsdels vedkommende, noget helt unikt nemlig en serpentiner vej.
Det meningen at der skal opsættes informationsskilte om området.Måde Bakker er et fantastisk område med udsigt over Vadehavet mod Fanø, den sydlige del af Esbjerg havn med vindmøllevingerne og alle de nye biler der er kommet med skib. Mod syd, kan der ses Roborg og i klart vejr helt til Ribe.
Og hvis du lægger nakken tilbage, ser du lige op på de store testmøller som blev indviet i 2016. De to vindmøller er 200 m. høje og har et vingefang på 164 m.
I artiklen her fra 24. april 2016 kan du se et billede af området i 2016, men også hvor store testmøllerne er forhold til øvrige vindmøller i området.
Måde Bakke vil i lighed med andre af Esbjerg rekreative områder blive afgræsset af kvæg.
Hvis du parkerer ved Måde Vindtestcenter, Mådevej 6705 Esbjerg Ø. Turen hen over bakken og tilbage langs stranden er turen på ca. 2,5 km.

Placering på Google maps:  55.452037,8.518796