Vandreture i Sønderjylland med 2 overnatninger

Den 8-10. september  var 62 vandrere fra DVL-Esbjerg på vandre/oplevelsestur til Als. Primusmotorer turen var Alfred Sylvestersen og Poul Erik Jensen. Stor tak herfra for en aldeles fremragende tur. Vi starter ved Augustenborg Slot, hvorfra vi fulgte Augustenborg stien. Vi fra slottet gennem byen til Lillehav, der i dag er vildreservat. Videre til havnen og…

Den 8-10. september  var 62 vandrere fra DVL-Esbjerg på vandre/oplevelsestur til Als. Primusmotorer turen var Alfred Sylvestersen og Poul Erik Jensen. Stor tak herfra for en aldeles fremragende tur.

Vi starter ved Augustenborg Slot, hvorfra vi fulgte Augustenborg stien. Vi fra slottet gennem byen til Lillehav, der i dag er vildreservat. Videre til havnen og fra havnen langs Augustenborg Fjord til Augustenborg  Slot og slotsparken. Videre gennem skov til badehusene og retur til bilerne parkeret ved slottet. Undervejs fik vi fortalt meget om området og historien bag. I kan se hele Alfreds notater om området her Augustenborg.

Herfra går turen til Nordborg til indkvartering på Nørherredhus. Dagen forsætter  med en kort eftermiddagstur langs Nordborg Sø til Nordborg Slot, der i dag er efterskole. Retur gennem byen gennem den nyanlagte bypark med gyngende bro.

Også her var der  meget information at få. I kan læse her Nordborg.

 

 

 

 

Om torsdagen den 10. september gik turen til Sønderborg med start ved  Sct. Marie Kirke ad Hjertestien. Vi passerer Møllesøen, Ringriderpladsen, Kongevejsparken til lystbådehavnen. Herfra lan gs promadenstien  langs Sønderborg Fjord til Sønderborg Slot. Videre gennem byen ned af Den Spanske Trappe ud til Hotel Alsik, der i dag er en af de største attraktioner i Sønderborg. Også her masser af information. I kan læse her om Sønderborg.

Efter vandreturen var der fri rådighed. Mange benyttede muligheden for at besøge Dybbøl Mølle og Skanserne.

 

 

 

Sidste dag var vi rykket til Gråsten  for at gå ad Gråstenstien. Efter to dage med meget flot vejr startede turen her i regnvejr, der blev kraftigere og kraftigere mens vi nærmede os Fiskenæs. Heldig vis stillede det af og turen gik gennem Gråstenskovene til rastepladsen Syvstjernen – et shelterområdet ejet af Naturstyrelsen.  Herfra mod slotsparken ved Gråsten  Slot og turen sluttede her. Efterfølgende var der mulighed for at besøge Den Kongelige Køkkenhave. Information – ja selvfølgelig – læs her Gråsten

På følgende link kan I nogle af de mange billeder, der blev taget på turen  – turfotos