50.000 gæs, der blev væk …

  Lørdag den 6. oktober havde DVL-Esbjerg sammen med DVL-Sønderjylland arrangeret tur til marsken ved Ballum for at se på de store fugleflokke, som samler sig der lige nu. 21 friske vandrere drog af sted. Desværre var vejret ikke med os fra starten. Der hængte en tæt dis over vadehavet. som skjulte hav og fugle.…

Gravænder ved Rømø diget

 

Lørdag den 6. oktober havde DVL-Esbjerg sammen med DVL-Sønderjylland arrangeret tur til marsken ved Ballum for at se på de store fugleflokke, som samler sig der lige nu.

21 friske vandrere drog af sted. Desværre var vejret ikke med os fra starten. Der hængte en tæt dis over vadehavet. som skjulte hav og fugle. Turleder Erling Sørensen besluttede derfor at gå turen modsat og tage fuglene i vadehavet til sidst. Turen startede ved pumpemøllerne ved  “Æ markmandssti” gennem området, hvor landsbyen Misthusum har ligget. Bebyggelsen er flere gang taget af stormfloder, som stormflodssøjlen mindede os om. Videre gennem området til Markmandshuset og mod diget. Undervejs var vi heldige at se både rådyr, fiskehejre, havørn og flokke af viber og ryler.

Gæssene så vi desværre kun, da flokken fløj hen over os – næsten gemt i tågedisen.

Ved lyskrydset ved Rømøvejen passerede vi “kunstværket” – Steder i Landskabet – finansieret af RealDania.

Med opklaring i vejret retur ad diget med udsigten over de store vidder på digets forkant – fyldt med får og fugle – store flokke af bl.a. gravænder

Ved Ballum Sluse havde amatørornitologerne taget opstilling med deres teleskoper – på udkig efter den relativ sjældne slagfalk.