Søndagstur til Stensbæk Plantage

Søndag den 24. februar deltog 33 vandrere fra Esbjerg, Kolding og Åbenrå på en frisk 15 km lang tur gennem de utrolig flotte naturomgivelser i Stensbæk Plantage. Under vejs passerede vi gennem området med klimperne. Klimperne er rester efter den sidste istid, hvor toppen af disse flade høje er i níveau med hvordan område så…

Stensbæk Plantage klimperne 24.02.2019

Søndag den 24. februar deltog 33 vandrere fra Esbjerg, Kolding og Åbenrå på en frisk 15 km lang tur gennem de utrolig flotte naturomgivelser i Stensbæk Plantage.

Under vejs passerede vi gennem området med klimperne. Klimperne er rester efter den sidste istid, hvor toppen af disse flade høje er i níveau med hvordan område så ud for 18.000 år siden. Ind over Ballum Bjerg Hede til St.Thøgers Kirke til en velfortjent kaffepause.

St.Thøgers Kirke er kirkeruin, der stod på stedet frem til omkring 1600 tallet. Videre mod Endrupskov, hvor vi noget af vejen følger den gamle grænså – Gelså – forbi “Aftægten“, hvor der knytter sig en særlig historie til, om hvordan man dengang håndterede “ældreproblemet”.  Turen gik videre med Aaskovgaard og Aaskov Hede, hvor vi på en fulgte den gamle patruljesti, der markerede grænsen fra 1864 til 1920.  Fordi “sagnstenen” eller resten af den. Historien fortæller, at den skulle skjule for en stor skat. Stenen skulle vende sig, når den kunne lugte, der blev bagt brød. Skattejægere kunne ikke vente og har sprængt stenen i luften.

På sidste stykke retur til bilerne passerene vi forbi Poltekræmmerlavningen. Den er i dag en næsten tilgroet sø, men har tidligere været tilholdssted for poltekræmmere (kludekræmmer)

Alt i alt en rigtig dejlig tur i perfekt vejr – solskin og næsten vindstille.