Byvandring og Natkirken

Sent fredag aften på Strøget i København er måske ikke lige det sted man har lyst til at komme alene - men i flok med gode vandrevenner kan det være en flot oplevelse.

Hvert år arrangerer Alban og Sergeisamfundet en økumenisk kirkevandring sidst i januar for at øge forståelse og samarbejde mellem kristne kirkesamfund. Man går fra kirke til kirke og deltager i små gudstjenester i 5 af 6 kirker: en folkekirke, en metodistkirke, den russiske kirke, den katolske domkirke, den engelske kirke og den svenske kirke, hvor der til slut kan købes kaffe og kanelbullar.
Københavnsafdelingen har tradition for at deltage i dette smukke arrangement

Men nu har nogle turledere taget initiativ til vandringer fra forskellige Metrostationer til Helligaandskirken på Strøget.  Her er der næsten hver fredag året rundt Natkirke hvor alle – uanset religiøst tilhørsforhold – er velkommen til at deltage. Se i VandreLiv hvornår der er arrangeret ture.
Man starter med ca. 7 km vandring og madpakkespisning inden der sluttes i den stemningsfyldte Helligaandskirke.