At være turleder er en herlig oplevelse. Man får planlagt mange gode vandreture alene eller sammen med andre turledere, der har de samme interesser.
Det kræver uddannelse at arrangere så store oplevelser for andre. Derfor er det et must for DVL-turledere at have bestået DVLs weekendturlederkursus, som gennemgår hvordan man planlægger en tur der fungerer, hvordan man på letteste måde laver budget og afregning, hvor mulighederne for fejl ligger så der er garanti for at turen – i hvert fald planlægningsmæssigt – bliver en succes. Vejret og uforudsete hændelser kan man selvfølgelig ikke tage højde for. Derfor har en DVL-turleder også muligheden for at deltage i et førstehjælpskursus ca. hvert andet år for at kvalificere sig til at tage sig af mindre ”ulykker”. Det sker dog sjældent, men det er rart at vide hvordan man skal forholde sig i mange forskellige tilfælde. Derudover er et formidlingskursus også et must. Det nytter ikke noget at have en stor viden om mange ting, hvis man ikke ved hvordan man skal formidle det til andre.
Turledere i Københavnsafdelingen skal desuden gennemgå afdelingens specielle uddannelsesforløb med mentorer og prøveture før de bliver officielt udnævnt til turledere i afdelingen.
Turlederne holder planlægningsmøde 4-5 gange om året. Her planlægges de kommende måneders vandreture, vi snakker om oplevelser og særlige hændelser på nogle ture og vurderer fremtidige turmuligheder. Det er med andre ord vigtigt også at være aktivt medlem af turledergruppen, fordi det er her man kan diskutere afholdte og/eller kommende ture og deltage i almindelig erfaringsudveksling. Der vil også bliver præsenteret nye temaer og viden på disse møder.