Ny virtuel vandresti i Nordsjælland

DVL er via sit engagement i Friluftsrådets lokale arbejde med til at skabe nye vandremuligheder. Foreløbig kan ruten kun findes på nettet, men måske bliver den senere afmærket ude i naturen.

Foreningen til etablering af en vandrerute fra fjord til sund, har igennem en del år udforsket mulighederne for en afmærket sti fra Frederikssund til Klampenborg.

I mellemtiden er de digitale muligheder blevet tydeliggjort, og derfor er stien virtuel, hvor brugeren kan følge stien ved hjælp af sin smartphone. Hjemmefra kan man udforske stiens 65 km lange forløb, og her planlægge overnatninger undervejs på sin Pc.

Samtidig kan man udforske et væld af oplevelser undervejs og på den måde få en spændende vandreoplevelse.

Overnatningerne er først og fremmest tænkt at foregå på primitive overnatningssteder, i sheltere eller i de skove hvor fri teltning netop er blevet tilladt.

Vandrestien er blevet til takket være midler fra Friluftslivets udlodningsmidler og tilskud fra Frederikssund og Egedal kommuner.

Medlemmerne af foreningen har deres baggrund i Danmarks Naturfrednings Forening og i Friluftsrådet. Blandt andre har DVLs repræsentant i Friluftsrådet Jørgen Bech Frederiksen været med til at fastlægge ruten og sætte sit præg på den.

Som noget særligt er der på det virtuelle kort markeret hvilke steder der er svært fremkommelige for gangbesværede.

Se hele ruten på www.stienfrafjordtilsund.dk