European Week of Sport på E6

I september vil vi i DVL København forsøge at gøre opmærksom på fjernvandrevejene ved at afholde en række fjernvandreture i den europæiske uge for bevægelse European Week of Sport, som løber fra 23. til 30. september

Du har måske på dine vandreture i Nordsjælland og omkring Roskilde nogle gange set et lille blåt skilt, hvor der står “Fjernvandrevej E6”, og undret dig over, hvad det nu er for noget. I Europa har vi hele 12 Fjernvandreveje, E1-E12, som den europæiske vandrerorganisation, ERA, holder styr på. I Danmark er det DVL, der står for opsynet. Du kan se her i hvilke lande de forskellige vandreveje findes. I Danmark har vi glæde af E1, som vi finder i Jylland og E6, som vi finder på Sjælland, Fyn og Als. Ved Padborg mødes E1 og E6 inden de igen skilles på deres vej ned igennem Tyskland og de øvrige europæiske lande.

Københavnsafdelingen byder på 4 ture på etapen fra Kastrup til Roskilde den 23, 24, 25 og 27  september.  På strækningen fra Farum til Roskilde er der ture den 26 og 30 september.

Flere af turene er eftermiddagsture så de erhvervsaktive ikke behøver at tage en hel dag fri for at kunne deltage.

Roskilde og Lyngby afdelinger har også hver en tur på E6.

Du kan se her, hvor og hvornår du kan komme på fjernvandretur. Læg mærke til, at flere af turene er på 10 km eller derover, så der er for alvor mulighed for at få nogle km i benene på disse ture.

E6 er 6.300 km lang,  starter i  Stockholm  og slutter i  Alexandroupolis.