DVL varden i Gribskov

Siden 2011 har et fiskeørnepar haft en rede i et højt grantræ i Gribskov. Desværre har de valgt den del af skoven hvor DVL varden er placeret. Så siden 2011 har det været umuligt at besøge varden i yngletiden.

DVL blev stiftet den 18. maj 1930 netop i Gribskov og siden da har der været vandre- og cykelture til varden denne dato. Siden lukningen er fødselsdagsfejringerne blevet henlagt til grillpladsen ved Store Gribsø. Den næstsidste dag inden lukningen i 2019 havde Nils Jørgensen havde lavet en afvekslende vandretur fra Hillerød station og fortalte undervejs om nogle af turens seværdigheder. Solen skinnede herligt og de første anemoner tittede frem.

 

Igen i 2022 er der fødselsdagsvandringer i Grib skov. Søg i Turdatabasen under den 18. maj og find den tur der passer dig bedst.

 

Man kan følge livet i ørnereden på  www.nst.dk/fiskeoern