20 millioner til Hærvejen i Viborg Kommune

Med støtte fra Nordea-fonden på over 20 millioner kroner kan Viborg Kommune nu begynde detailplanlægningen af blandt andet et nyt velkomstcenter

Uddrag af pressemeddelelse fra Udvikling Hærvejen

Millioner til Hærvejen i Viborg Kommune

Hærvejen er Danmarks længste og vigtigste vandre- og cykelrute, og nu får brugerne snart endnu en oplevelse at glæde sig til på turen. Med støtte fra Nordea-fonden etablerer Viborg Kommune nemlig et helt nyt velkomstcenter i centrum af Viborg.

Herberget på Hald

Omkring 14 millioner kroner af støtten fra Nordea-fonden går til etableringen af velkomstcentret i Viborg midtby. De resterende midler blandt andet skal bruges til forbedring af herbergerne ved Hald Hovedgård og i Sct. Mogens Gade i Viborg, etablering af cykel og vandresløjfer og etablering af formidlings- og servicepavillon i Lysgård ved E Bindstouw.

“Nordea-fonden ser et stort potentiale i det kommende velkomstcenter, som bliver et højdepunkt at besøge for de mange brugere af Hærvejens vandre- og cykelruter. Velkomstcentrets beliggenhed i Viborg gør det til et oplagt sted at starte eller slutte en tur på Hærvejen, som vi håber bringer mange gode oplevelser i det fri,” fortæller Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Positiv udvikling

Nordea-fonden støtter udviklingen af hele Hærvejen gennem projekter i de 15 medlemskommuner i foreningen ‘Udvikling Hærvejen’. Ambitionsniveauet for projektet i Viborg Kommune sætter barren højt og bidrager betragteligt til målsætningen om Hærvejen som ikonisk vandre- og cykelrute.

Jeg glæder mig over, at vi har set en stor stigning i antallet af mennesker, der går og cykler på Hærvejen

De nye initiativer skal ses som et led i de generelle planer for Hærvejen i Viborg Kommune og vil resultere i en endnu større hærvejsoplevelse.

Hærvejsstenen

“Jeg glæder mig over, at vi har set en stor stigning i antallet af mennesker, der går og cykler på Hærvejen og besøger de attraktioner, som vi har i Viborg Kommune. Men det er vigtigt, at vi gør oplevelsen endnu bedre ved at tilbyde flere og bedre overnatningsmuligheder for hærvejsgæster og ved at udvikle Hærvejen både ude i naturen og inde i byerne. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at de nye tiltag vil medvirke til, at endnu flere mennesker vælger at gå og cykle på Hærvejen i de kommende år”, siger Viborg Kommunes borgmester Ulrik Wilbek.