Vores område

Viborg Afdeling dækker kommunerne Viborg, Skive, Morsø og Thisted.

Men vi laver også ture ud over vores eget område. Under “Vandreture” kan du se vores brede palet af ture.

Hærvejen har knudepunkt i Viborg. Den oprindelige Hærvejsrute til Slesvig havde sit udspring i Viborg, og i 2014 blev 2 nordlige grene til henholdsvis Hirtshals og Frederikshavn koblet på med udgangspunkt i Viborg. Alene inden for Viborg Kommune går Hærvejen gennem så skønne områder som Borup Hede, langs Hjarbæk Fjord, over Dollerup Bakker, gennem istidslandskaberne ved Skelhøje og gennem Stendal og Ulvedal Plantager.

Rundt om Viborg er en række skove og plantager med rige muligheder for vandring og andet friluftsliv. Viborg Kommune har indviet det første hjørne af Viborg Naturpark, som med tiden skal strække sig hele vejen rundt om byen.

Hald Sø og Dollerup Bakker er en naturperle i området. Istiden skabte det fantastiske landskab med de storslåede udsigter, og gennem århundreder har mennesker sat sit præg på landskabet. Historien om “De 5 Halder” er i gang med at blive nyfortolket og formidlet på nye måder. Der er masser af afmærkede vandreruter i området.

Nationalpark Thy er med sine 244 kvadratkilometer en oplevelsesperle for såvel vandrere som andre naturinteresserede. Læs mere om nationalparken.

Mors byder på flere kløverstier og en udfordring på 150 km kystrute øen rundt. Læs mere.

Skive: På kommunens hjemmeside finder du masser af links til vandreture i Skive og Salling og på Fur. Læs mere.

Kvalitetsstier: Dansk Vandrelaug har certificeret 7 kvalitetsstier i Viborg-området. Se her.