Artikler fra DVL Viborg

Sidste nyt fra Viborg Afdeling

* Tilmeldingskravet er fjernet!
* Programmet for 2. halvår 2020 er fastlagt.
* Download folder.
* Se andres forslag til gode steder at gå alene.

Nyt om natur og vandring i Viborg og omegn

På denne side kan finde information om nye områder og nye tiltag indenfor natur og vandring i det, vi betragter som vores vandreområde. Det kan være tiltag iværksat af kommuner, naturstyrelsen eller lokale foreninger.

Ulvedal Plantage

En tur på 7 km gennem blandet skov, søer, enge og moser - og forbi Jens Langknivs røverhule. En tur der kan nydes hele året.

Tur på egen hånd på kvalitetsstier

I Viborg by og omegn findes 6 kvalitetsstier, som er certificeret af Dansk Vandrelaug. De er glimrende udgangspunkter til en tur på egen hånd. Fra 5 til 14 km.

Alheden Skov

En tur i Danmarks første hedeplantage kan anbefales, hvis man gerne vil se skovens smukke farver og lytte til fuglenes kvidren. Turen er på 10 km, men den kan gøres både længere og kortere

Rundt om Virksund

Et udvalg af ture på længder fra 3½ til 13 km ved Virksund. Et område, der er skønt på alle årstider.

Klosterheden

Naturstyrelsens videoserie "Vores Natur LIVE" fra Klosterheden. Om træer, vandløb, søer, kødædende planter, fugle og ikke mindst bævere.

Kapeldalen og østsiden af Hald Sø

Denne korte rundtur på knap 6 km bringer dig langs Hald Sø's østlige bred på smalle stier, forbi kildevæld, forbi Skt. Margrethes Kapel, ad gamle Hærvejsspor og langs Mostgård Bæks slyngede forløb.

Hald Sø øst

Kjællinghøl og Hjermind Skov

Den gule afmærkede rute i Hjermind Skov bringer dig rundt i et bakket og varieret terræn og videre over til voldstedet Kjællinghøl og det historiske center. En tur på 9 km med bl.a. fantastiske udsigter over Gudenåen.

Kjællinghøl Voldsted