Rebild Bakker og Rold Skov

En tur med udfordringer over Rebild Bakker og gennem dele af Rold Skov i et meget varierende terræn. Turen er på 20 km og går mellem stationerne i Skørping og Arden.

Gravlev Sø, kilderne og bakkerne

Ll. Blåkilde
Lille Blåkilde

Fra Skørping Station kommer du ret hurtigt ud af byen og ud i naturen. Turen går først nord om Rebild og ned til Lille Blåkilde. Herfra følges Lindenborg Ådal –  med fantastisk udsigt over Gravlev Sø. Du passerer forbi Ravnkilde med det klare vand. Kort efter starter opstigningen i Rebild Bakker.
Her går det opad og nedad et antal gange, nogle steder på besværlige trappetrin, andre steder på stier med løst grus. Men strabadserne lønner sig, for på toppene er de fantastiske udsigter!

Rold Skov

St. Økssø
Store Økssø

Efter den sidste af de lyngklædte bakker går turen gennem skoven. Landskabet er stadigvæk kuperet, men nu er bakkerne skjult i skoven. Skoven er meget varieret med både løvskov og nåleskov, småsøer og moseområder. I det mere flade kommer du forbi Store Økssø med pæne anlagte stier. Du krydser et hjørne af højmosen Store Økssømose, og til sidst kommer du gennem skoven og frem til Arden.

Ruten

Der er ruteforslag i Naturstyrelsens folder Rold Skov, som bl.a. kan findes i folderkasserne ved Rebildporten. Nedenfor kan du hente mit forslag til rute på Outdooractive. Den følger nogle steder “Rebildruten” (hvid rute), andre steder gule ruter og andre steder uden for de afmærkede ruter. Den kan naturligvis også gås den modsatte vej. Mellem Arden og Skørping stationer er der tog én gang i timen hver vej.

Se og hent ruten på Outdooractive her:

God fornøjelse
Vagn Olsen

Skovsø

En skovsø uden navn i den nordlige ende af turen

Flere ture på egen hånd

Sådan bruger du en rute i Outdooractive