Vandrernes Dag 2024

Vandrernes Dag i 2024 finder sted lørdag d. 28. september. Vi vil i Viborg afdeling gerne præsentere nogle af vores forskellige turtyper. Der er 4 forskellige ture at vælge imellem: Familieturen, den lette tur, den lange tur og den strabadserende tur.

Dollerup Bakker

Vandrernes Dag er et fælles europæisk projekt, som finder sted hvert år i slutningen af september. På denne dag går tusindvis af vandrere med på ture i hele Europa. I Danmark står Dansk Vandrelaug bag Vandrernes Dag.
På Vandrernes Dag vil Viborg afdeling gerne præsentere vores forskellige turtyper og på den måde vise, at vi henvender os til et bredt publikum.
Derfor præsenterer vi 4 forskellige ture at vælge imellem: Familieturen, den lette tur, den lange tur og den strabadserende tur.
Det er gratis for alle at deltage på Vandrernes Dag – medlemmer og ikke-medlemmer.

Fælles start kl. 10

Alle 4 ture starter samtidigt efter en kort introduktion kl. 10.00 fra pladsen bag Naturskolen på Hald Hovedgård.
Ved tilbagekomst til startstedet serverer vi en grill-pølse og lidt at drikke.

Godt at have med

Vi anbefaler, at du selv medbringer lidt at spise og drikke til turen – afhængigt af hvilken du vælger at gå med på. På den lange og den strabadserende tur vil der være en forfriskning undervejs. Tag noget godt, solidt fodtøj på og kig på vejrudsigten for at vurdere påklædningen. Hav en rygsæk med til evt. ekstra tøj og til madpakke og vand.

Det er gratis for alle at deltage på Vandrernes Dag – for medlemmer og ikke-medlemmer.

Alle er velkomne på turene. Kom og prøv dig selv af; se om det er noget for dig. Kender du os allerede eller er medlem, så tag familie og venner med!

Turene:

De 4 ture er beskrevet her:

  • Familieturen. For børn med forældre og/eller bedsteforældre. En kort tur med indlagte overraskelser.
  • Den lette tur. En tur på 6-7 km i naturskønt område i en hastighed, hvor alle kan være med
  • Tur med udfordringer. En tur på 11 km med indlagte strabadser i form af et udfordrende terræn og en hastighed, der kan få pulsen op. For dig med god kondition.
  • Den lange tur. 15 km rundt om Hald Sø. Et naturskønt område med nogle af Danmarks flotteste udsigter.