Turleder light

I Viborg afdeling har det i flere år været praktiseret at gøre brug af lokalkendte som hjælp til turlederne. Som en slags "turleder light".

Rundvisning på Forskningscenter Foulum

I afdelingen har vi en fast kerne af turledere, der udfører et stort og frivilligt arbejde med at arrangere og afvikle ture. Vi kan altid godt bruge flere. Heldigvis er der flere, som gerne vil hjælpe turlederne med at finde og vise rundt i nye områder. Det har både været nogle af vores medlemmer eller folk udefra med særlig viden og interesse. Vi kalder det “Turleder Light”.

Turleder light er frivillige, der hjælper turlederne
Eva Yde i spidsen rundt om Venø

Det er fantastisk givende at arbejde sammen med alle jer frivillige. Al den inspiration og alle idéerne er med til at gøre vores vandreture meget afvekslende og af en meget høj kvalitet.

Er du turleder light?

Det er aldrig for sent at være med til at påvirke udbuddet af vandreture. Alle kan byde ind til bestyrelsen eller en turleder:

  • Med forslag til områder eller seværdigheder.
  • Med ture man selv har komponeret.
  • Eller med ture, man gerne vil opbygge sammen med en turleder
  • Du kan også melde dig som bagstopper på ture og hermed være med til at sikre, at alle kommer med hjem.

Det er vigtigt at vide, at man ikke straks bliver kapret som fuldtids-turleder med ansvar for et vist antal ture; men at al hjælp, stor som lille, er velkommen.

På trods af det, er der faktisk flere af de ovenfor nævnte, der nu indgår i vores faste turlederstab. Som turleder eller turleder in spe har du mulighed for at deltage i Dansk Vandrelaugs turlederkurser.

Du kan hjælpe på mange måder

Ud over hjælp til turene, får vi også stor hjælp til andre ting. Der bliver dækket op til afdelingens arrangementer, og der bliver bagt. Kager til festlige lejligheder og boller til vandreturene. Da der blev eftersøgt flere personer til at bage boller, meldte der sig straks 10 personer.
Vi kunne godt bruge flere, der vil byde ind med hjælp til samkørslen til turene.

Vi ses. Ude på stierne.

BK / VO