Kjællinghøl og Hjermind Skov

Den gule afmærkede rute i Hjermind Skov bringer dig rundt i et bakket og varieret terræn og videre over til voldstedet Kjællinghøl og det historiske center. En tur på 9 km med bl.a. fantastiske udsigter over Gudenåen.

Kjællinghøl Voldsted

Voldstedet Kjællinghøl

Hjermind Skov ligger i et meget bakket terræn lidt nord for Gudenåen øst for Bjerringbro. Med udgangspunkt fra “Kjællinghøl Rasteplads” på Ulstrupvej kan man gå en 4½ km tur rundt ad den afmærkede gule rute. Det går undervej stejlt opad og snart efter nedad. Skoven er meget varieret, både hvad angår træarter og i tæthed.

I skoven findes nogle gamle moser, som i gamle tider har været drænet for at skoven kunne give bedre udbytte. Denne dræning har medført en okkerforurening i bækkene gennem skove.. Denne forurening søges bremset med nogle anlagte “okkerdamme”, hvor okkeret kan nå at bundfælde sig, inden vandet løber videre ud i Gudenåen.

Man kan sagtens afvige fra den gule rute og gøre turen længere. Der er flere gode stier og skovveje at gå på opdagelse på.

Ellers kan man tilbage på rastepladsen fortsætte på den anden side af vejen (stadig ad gul rute) til voldstedet Kjællinghøl, et voldsted fra 1300-tallet. Her er en storslået udsigt over Gudenåen.
Videre ad ruten kommer man helt ned til åen og bl.a. forbi “Brændevinsegen” og det historiske center, hvor der bl.a. er en kopi af et jernalderhus samt shelters. Denne del af den gule rute er også på 4½ km.

Kort:
Naturstyrelsens folder: Hjermind Skov/Kjællinghøl
Outdooractive-rute: Hjermind Skov / Kjællinghøl Gul rute

God tur!
Vagn

Klik for at se større billeder:

Flere ture på egen hånd

Sådan bruger du en rute i Outdooractive