Historiske Vandringer: På vandring med Wiedewelt

QR Kode
Hent turen ned på din mobil med denne QR kode

Dette er en særlig historisk vandring, som er lavet i samarbejde med Jægerspris Slot og Dansk Vandrelaug.

Det historiske herregårdslandskab ved Jægerspris Slot er unik kulturarv i verdensklasse. Det skyldes billedhugger Johannes Wiedewelts (1731-1802) Mindelund, anlagt i 1780’erne. Mindelunden består af 54 mindestøtter, fordelt i slotsparken og skoven, Slotshegnet, der grænser op til parken. Til Wiedewelts anlæg hører også Julianehøj, som er kunstnerens nyklassicistiske ombygning af en jættestue fra ca. 3000 f.Kr.

Du vil opleve både den historiske baggrund, om Wiedewelts kunstneriske formsprog og om nogle af de personer, som mindestenene er rejst for. Det var aldrig meningen, at man skulle se hele mindelunden på én gang, og der findes ikke én rigtig rute gennem mindelunden. Wiedewelt ønskede, at lade tilfældighederne rådede, og at hvert monument skulle komme som en herlig overraskelse, når man vandrede i det smukke landskab.

Se museets åbningstider her. Se mere på kongfrederik.dk


Sådan går du turen

Turen starter og slutter ved Jægerspris slot og er 5,3 km.

Podcast

1700-tallet er et dramatisk århundrede i Danmark: Nye love indføres, henrettelser, statskup og masser af stridigheder om, hvem der skal sidde på tronen.

For at samle landet i en opbrudstid skabes Mindelunden ved Jægerspris Slot – en skulpturpark, der hylder 83 af kongerigets største helte.

Dén Mindelund kan du opleve i dag, når vi inviterer dig med på en historisk vandring i en af Danmarks mest spektakulære haver: Wiedewelts Mindelund ved Jægerspris Slot.

På en gåtur med podcasten i ørene kan du – ligesom de kongelige i 1700-tallets slutning – følge danmarkshistoriens memory lane, imens du ser og hører, hvordan et politisk program blev hugget i sten i årene 1777-1789.

Find Podcasten Memory lane 3630. En dronning og 83 helte her

Find turen på Outdooractive på din mobil.

Find også turen på Historisk Atlas.

Læs her, hvordan du bruger Outdooractive eller Historisk Atlas på din tur.


Tilbage til Historiske Vandringer

Historiske Vandringer er støttet af Nordea-fonden:

Nordea-fonden støtter På toppen med Dansk Vandrelaug