Vintervandring i Tyrol i Østrig – Et magisk hvidt eventyr

"TUREN GENNEMFØRES"


Mange gør det hver vinter - igen og igen. Fordi det er vanedannende. For mange danskere er det at vandre i vinterlandskabet ved betagende sneklædte bjerge en ny og spændende oplevelse. Vi vil vandre med vores almindelige vandrestøvler eller med snesko. Et er sikkert – det er herligt, fredfyldt og fyldt med de mest fantastiske smukke udsigter.

Det bliver endnu en vandreferie med det dejlige sociale fællesskab, vi har på DVL ture. Se mere på DVL´s hjemmeside under "Vandreferier i udlandet".

Dette kan du glæde dig til

Forestil dig snekrystallerne blinker i solen, den knasende hvide sne under dine støvler samt en ren og klar luft – dertil udsigter til de smukkeste sneklædte bjerge.

I Østrig er der langt mere vindstille end i DK og langt flere solskinstimer, så selvom der kan være lave temperaturer i Østrig, så opleves det kølige vejr rart og behageligt, når man vandre. Der kan også sagtens være plus grader og fuld sol, så det føles lunt og ærmerne smøgers op. 

Det er i Tyrol – et af Østrigs smukkeste egne, vi vil bo og vandre.

Vandreturene

Vi går typisk langt væk for skipister, så det er stilheden, bjergenes skønhed og dyrelivet, vi vil opleve på vores vandreture.

Vandreturene går over åbne landskaber, gennem skove og langs klirrende vandløb. Bl.a. kommer vi op på et højt bjergplateau i 1.500 meters højde med fantastiske udsigter. Vi går også for foden af det betagende Wilder Kaiser bjerg med kig til de imponerede sneklædte tinder.

Nogle af dagene vil vi gå med vores almindelige vandrestøvler og andre dage, vil vi få oplevelsen af at gå med snesko. Det er på vores almindelige vandrestøvler, vi spænder sneskoene fast.

Det er nemt at gå på snesko – og naturligvis er der introduktion til det på vores første sneskodag. 

Vores lokale guide på vandreturene, er født og opvokset i bjergene og kender alle bjergene omkring St. Johann. Guiden ved også alt om at vandre ved og i bjergene. Vandreruterne de enkelte dage bliver planlagt efter vejret og vores lokale guide vil sørge for at vi vandrer de bedste steder og får de bedste oplevelser.

Frokosten spiser vi enten på restauranter eller vi indtager vores medbragte madpakke, mens vi nyder stilheden og den smukke natur.

Vi går i passende tempo og når det går opad, går vi meget langsomt – Det er jo ferie.

Dagsturene er ca. 3 – 4 timer + pauser. Dermed er der også tid til at nyde hotellets dejlige faciliteter eller at tage på bytur i den meget charmerede by, som St. Johann er.

Fra en erfaren vintervandrer:

"Jeg elsker bjergvandringer – højder, udsigt, sol og vild natur. Vintervandringer tilføjer mindst et par ekstra dimensioner til mine vandringer .  Luften er krystalklar, der er masser af lys og der er en dyb ro på stierne gennem sne pudrede skove. Fodspor i sneen fortæller lidt af historien om dyrene, som jeg ellers sjældent ser undervejs. Og varmen og hyggen når jeg holder pause ved et gaststätte danner en skøn kontrast til oplevelserne ude på vandrestierne."

Steen

Vi bor på lækkert 4-stjernet hotel

Der ligger roligt og centralt i byen St. Johann, så det er nemt at gå til indkøb og på opdagelse i den hyggelig by. Vi bliver forkælet med ½ pension af god kvalitet. Stor imponerende morgenmadsbuffet og til aften stor salatbuffet samt valgmulighed af kød-, fisk- eller vegetarret hver aften.

Hotellet har stor wellness afdeling med svømme-pool, både almindelig- og infrarød sauna, dampbad og skønne hvilestole til en afslappende stund. Desuden er der på hotellet fitnessrum, hyggelig pejsestue samt stor opholdsstue med bløde sofaer og lænestole.

Se mere om hotellet her https://www.sporthotelaustria.at/hotel/hotel1/

Det er fuldmåne, mens vi er i St. Johann og har vi ekstra energi, går vi en aftenfuldmåne-tur. Der kan evt. også arrangeres hestetrukken kanetur – Kanetur er ikke inkluderet i rejsens pris.

Denne vintervandreferie er en unik mulighed for at slippe væk fra den typiske grå danske vinter og i stedet få en unik oplevelse med masser af lys, skønne vandreture og så i godt DVL selskab.

Forudsætninger – du er vant til at gå og har en fin balance.

Snesko

De dage hvor vi går med snesko, bliver snesko og vandrestave stillet til vores rådighed. Medbring gode og vandtætte vandrestøvler.

Pris i delt dobbeltværelse kr. 12.995,-

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.200,-

Indeholdt i prisen:

Flyrejse Kastrup – München

Transfer München – St. Johann

Hotelophold med ½ pension

Al lokal transport til og fra vandreruterne

Lokal guide

Ikke indeholdt i prisen:

Drikkevarer

Frokost

Min. deltagerantal 10 personer.

Du tilmelder dig rejsen her!

Rejsebureau: Fyrholt Rejser

Tilmelding fra 2. oktober!

OBS: Når du tilmelder dig, send samtidig en mail til Tina Lorenzen på tilor@mail.dk med dit navn, telefonnr. og medlems nr. i DVL.

Ved spørgsmål kontakt turleder Tina Lorenzen på 4033 1516

Turleder rejser i forvejen til Østrig og deltager derfor ikke i rejsen frem og tilbage mellem Kastrup og St. Johann. Det vil blive arrangeret at deltagerne rejser samlet.

Se flere billeder (klik her)

Hvad er en vandreferie med Dansk Vandrelaug (klik her)

Mødested på kort

Indlæser…