Nyheder

En søndag på halvøen Kegnæs

Turlederne Peter og Birte Steg har tilrettelagt en tur på 15 kilometer på halvøen Kegnæs på sydspidsen af Als søndag 3. marts.

Generalforsamling 2. marts

Dansk Vandrelaug Sønderjylland holder ordinær generalforsamling lørdag 2. marts mellem klokken 11 og 16 i medborgerhuset Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted, 6200 Aabenraa.

Vandreferier

Opdateret oversigt af DVL Sønderjyllands vandreferier. Vores vandreferier både dem under planlægning og publicerede annonceres her, da de typisk kræver tilmelding og uddybende information. Hold din turkalender ajour.

Øen Sild/Sylt stedet for de kreative, de vilde og velhavende

Øens mangfoldige natur tiltrak i første omgang kunstnere, artister og skuespillere, derefter fulgte de vilde nudister Freikörperkultur (FKK) og meningsdannere, med dem medierne der skrev om det dekadente og vilde liv på Sild. Siden med "Wirtschafts-wunder" (den økonomiske fremgang i Vesttyskland) kom de mange meget velhavende, tyske industrifamilier og købte fritidshuse.

Kruså tunneldal langs landegrænsen

Kruså tunneldal snor sig i en flot bue langs landegrænsen mellem Danmark og Tyskland. Landskabet kan opleves fra både dansk og tysk side henholdsvis Gendarmstien og Grenzroute/Ochsenweg.

Pop-up ture

Vores kommende pop-up ture der typisk ikke er medtaget i vores folder annonceres her. Det er ofte vandreture i naturen der er ideel for dig der har øje for de oplevelser naturen byder på.

Turfotos 2019

Billederne fra vores ture i 2019 er samlet for de enkelte ture i et album. De mange albummer optræder derfor som en fortælling over de enkelte ture.

Rømø – Fra hvalfangere til turisme

I øens storhedstid fra 1660 til 1860 tog mange rømser på hvalfangst i ishavet ved Østgrønland og Svalbard. I nyere tid fra 1900 vente strømmen, da turisterne opdagede øens flotte strande. Øen nås via Rømødæmningen ud for Skærbæk.