Nyheder

Vandrernes Dag ved Aabenraa Fjord

På turen dukker ”Franciskas pavillon” op for øjnene af deltagerne. Pavillonen blev flyttet af skibsreder Hans Michael Jebsen fra haven i Vestergade til dens nuværende plads på Løjt Land. Pavillonen tilhørte Aabenraas kendte avantgardekunstner Franciska Clausens far, og hun havde et ønske om at den skulle reddes for eftertiden.

Franciskas pavillon

Flensborg – Den florissante periode

Den florissante periode er betegnelsen på en højkonjunktur i sidste halvdel af 1700-tallet ca. 1775-1807. Højkonjunkturen havde et dobbelt grundlag. Dels en generel vækst i verdensøkonomien, dels europæiske storkrige, der også omfattede kolonierne og dermed oversøisk handel.

Sønder fiskergade (tysk: Süderfischerstrasse)

Fotos fra de seneste ture

Turlederne Gunhild, Christine og Orla havde indlagt et besøg i Told - og Grænsemuseet. I museet var der en installation fra ”spritbåden” M/S Viking, der sejlede på de lange ture. Den 1. juli 1999 blev det toldfrie salg mellem EU-landene ophævet, og dermed forsvandt det økonomiske grundlag for spritbådssejladsen.

Spritbåden M/S Viking

Generalforsamling 2024

Generalforsamling Dansk Vandrelaug Sønderjyllands Afdeling, lørdag den 2. marts 2024 kl. 10:00. Medborgerhuset Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted, 6200 Aabenraa

Damms Gård

Turfotos 2024

Billederne fra vores ture i 2024 er samlet for de enkelte ture i et album. De mange albummer optræder derfor som en fortælling over de enkelte ture.

Sådan finder du turoversigten

Dansk Vandrelaugs medlemsblad, VandreLiv, udgives fire gange årligt digitalt. VandreLiv indeholder ingen turoversigt.
BEMÆRK derfor at alle Dansk Vandrelaugs ture finder du på de 21 afdelingers hjemmesider.

Vandrer på skrænten ned til Vejle Å

Winderatter See – Oplev den gamle møllesø

Winderatter See, Sydslesvig et mosaiklandskab med bondeskove, overdrev, enge, mose og ådal, hvor der på overdrevene er op til 70 vandhuller der er renoveret til særlig gunst for et utal af frøer bl.a. klokkefrøer og løvfrøer.

Forvitret hvidtjørn ved Winderatter See

Turindberetning

Formular til indberetning af antal deltagere på vandreture og arrangementer i DVL Sønderjylland.

Turfotos 2023

Billederne fra vores ture i 2023 er samlet for de enkelte ture i et album. De mange albummer optræder derfor som en fortælling over de enkelte ture.

Det ægte grænseland

De fleste kender alene Kruså for grænseovergangen til og fra Tyskland, men hvis man stopper en kilometer før grænsen på den danske side, åbner det ægte grænseland sig; langt fra grænsehandel, grænsekontrol og trafikkøer.

Smedeby Grube