Nyheder

Historien bag bogen Sønderjylland

I Sønderjylland kan man vandre i natur og landskaber som ingen andre steder i Danmark. Det fortæller vores formand Christine Riis om i et portræt fra bogen Sønderjylland udgivet af L&R.

Portræt af Christine Riis fra side 200

Vandreferier

Opdateret oversigt af DVL Sønderjyllands vandreferier. Vores vandreferier både dem under planlægning og publicerede annonceres her, da de typisk kræver tilmelding og uddybende information. Hold din turkalender ajour.

15 kilometer gennem blomstrende hede

Lørdag 22. august har turlederne Birte og Peter Steg tilrettelagt en fællestur på 15 kilometer på de store hedearealer i Midtsønderjylland, hvor farverige, nøjsomme planter springer ud i august.

Foto fra de seneste ture

Turleder Peter Steg tog turen rundt om Tinglev. Turen blev på 17 km ud på Tinglev hedeslette, langs Almstrup bæk, ud i Tinglev mose og tilbage til byen gennem den smukke byskov.

Almstrup kanal

Ny Frederikskog blandt kvier, får og engens fugle

Med Tøndermarskloven fra den 26 januar 2017 startede et omfattende naturprojekt, der skal sikre, at bestanden af flere sjældne eng- og vadefugle igen viser fremgang i marsken. Loven omfatter bl.a. Ny Frederikskog der især huser mange fugle.

Fårene i Ny Frederikskog

Sønderjysk hede Danmarks svar på nordiske ødemark

Oplev et af Danmarks store og mest barske naturområder på en 16 kilometer lang vandring på hedesletterne i midten af Sønderjylland langs den gamle dansk-tyske grænse og få historien om desertører, en heltinde og sognet, der mistede kirken.

Tevring Krat – Dufter som en parfumeflakon

Tevring Krat er en del af Lovrup skov ved Arrild. Lovrup skov består af flere egekrat, egepur eller med en sønderjysk fællesbetegnelse – Skrøp. Disse skrøp indeholder en varieret flora af velduftende arter som kaprifolie og konvaller.

Tevring Krat i Lovrup skov

Helm Polde – En intens oplevelse på Toftlund Bakkeø

Skotsk Højland kreatur græsser her i klitlandskabet hele året. Det er til gavn for varmeelskende arter, såsom hugorm, firben og insekter. Helm Polde er en del af Hønning Plantage der ligger ved Arrild, og det er en intens oplevelse at vandre rundt i dette særprægede landskab af et indsande.

Græssende Skotsk Højland