Nyheder

To aftenture og vandring omkring Slesvig lørdag

Lørdag 2. juli har turleder Gundi Schulz tilrettelagt en vandretur på 15 kilometer i og omkring Slesvig i Tyskland, men ugen byder også på aftenture ved Slivsøen og Sønderborg.

Gottorp Slot.

Tilbage til urskoven med vold og magt

Smadremænd er sluppet løs i Pamhule Skov mellem Vojens og Haderslev. De brændemærker, fælder, flækker, trækker træer op med rod og skærer barken af gamle, sunde træer.

Ny skovsø i Pamhule Skov.

Generalforsamling 2022

Dansk Vandrelaug Sønderjyllands Afdeling holdt generalforsamling lørdag den 5. marts 2022 med 45 deltagere i Medborgerhuset Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted, 6200 Aabenraa.

Gruppefoto på Bygbjerg

Turfotos 2022

Billederne fra vores ture i 2022 er samlet for de enkelte ture i et album. De mange albummer optræder derfor som en fortælling over de enkelte ture.

Hytterkobbel – Fra en svunden tid med skovglashytter

Navnet Hytterkobbel er sammensat af ordene Hytter og Kobbel. Hytter er navnet på en arbejder i en glas-hytte (-værksted), samme ord som tysk Hütter. Kobbel er en betegnelse for partsjord, jord med flere ejere som f.eks. indhegnet skov, strandeng eller eng.

Shagbark Hickory bladene

Mød naturen med barnets nysgerrige øjne

Det er aldrig for sent at lære at sætte pris på de oplevelser, naturen byder på. Den norske forsker i friluftsliv Helga Synnevåg Løvoll giver et bud på, hvordan vandring kan øge ens mentale sundhed.

Solnedgang over klitplantagen Læsø

Revsø Skov – Skoven til stille vandring

Revsø Skov ligger ved Sommersted og benyttes mest af de lokale, derfor er den vældig god til stille vandring. I Revsø Skov finder man flere gamle Almindelig Ædelgraner. De har vokset sig over en meter i diameter og over 30 m i højden.

Revsø Skov ved Sommersted

Kelstrup Plantage – Huleboernes paradis

Kelstrup Plantage ved Holdbi, 3 km nord for Kruså, er en usædvanlig varieret og skøn skov at gå i. Bøgetræerne her er lige så tykke som sortspætten kræver inden den starter på et bo. Den har ynglet her i årevis sammen med flere andre huleboer.

Kelstrup Plantage med udsigt til Gejlå

Aabenraa – Med gademiljøer af mange mindre borgerhuse

Allerede i 1940 hyrede byen Aabenraa arkitekt Peter Bredsdorff ind for at udarbejde en byplan for byen. Peter Bredsdorff var ikke hvem som helst, han er kendt for den såkaldte ”Fingerplan” for København. Desværre var planen for ambitiøs omkring de bevaringsværdige bygninger i bymidten, så Nationalmuseet blev bekymret ved planen. Til byens held er bymiljøet med de mange bevaringsværdige bygninger bevaret.

Postholdergården (Königlicher Posthalterei)