Nyheder

Julemarkeder i Flensborg og Kiel

December i DVL Sønderjylland byder på ture til de traditionsrige julemarkeder i Flensborg og Kiel. Kiel lørdag 10. december, Flensborg lørdag 3. december.

Julemarked i Flensborg

Det ægte grænseland

De fleste kender alene Kruså for grænseovergangen til og fra Tyskland, men hvis man stopper en kilometer før grænsen på den danske side, åbner det ægte grænseland sig; langt fra grænsehandel, grænsekontrol og trafikkøer.

Smedeby Grube

Hytterkobbel – Fra en svunden tid med skovglashytter

Navnet Hytterkobbel er sammensat af ordene Hytter og Kobbel. Hytter er navnet på en arbejder i en glas-hytte (-værksted), samme ord som tysk Hütter. Kobbel er en betegnelse for partsjord, jord med flere ejere som f.eks. indhegnet skov, strandeng eller eng.

Shagbark Hickory bladene

Tilbage til urskoven med vold og magt

Smadremænd er sluppet løs i Pamhule Skov mellem Vojens og Haderslev. De brændemærker, fælder, flækker, trækker træer op med rod og skærer barken af gamle, sunde træer.

Ny skovsø i Pamhule Skov.

Generalforsamling 2022

Dansk Vandrelaug Sønderjyllands Afdeling holdt generalforsamling lørdag den 5. marts 2022 med 45 deltagere i Medborgerhuset Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted, 6200 Aabenraa.

Gruppefoto på Bygbjerg

Turfotos 2022

Billederne fra vores ture i 2022 er samlet for de enkelte ture i et album. De mange albummer optræder derfor som en fortælling over de enkelte ture.

Mød naturen med barnets nysgerrige øjne

Det er aldrig for sent at lære at sætte pris på de oplevelser, naturen byder på. Den norske forsker i friluftsliv Helga Synnevåg Løvoll giver et bud på, hvordan vandring kan øge ens mentale sundhed.

Solnedgang over klitplantagen Læsø

Revsø Skov – Skoven til stille vandring

Revsø Skov ligger ved Sommersted og benyttes mest af de lokale, derfor er den vældig god til stille vandring. I Revsø Skov finder man flere gamle Almindelig Ædelgraner. De har vokset sig over en meter i diameter og over 30 m i højden.

Revsø Skov ved Sommersted