Stilket Stjernebold

Artikler og presseomtale

Her kommer udklip, links til de artikler og presseomtaler der har været i forbindelse med vores afdeling.


Jordvejsspotting

Helt unikt for Sønderjylland er mange markveje ejet af kommunerne. Det er et levn fra tiden før Genforeningen i 1920, da området op til Kongeåen var preussisk.

Kommunalmarkvej
DVL Sønderjylland vandrer mellem Frøslev Plantage og Mose ad en kommunal markvej. Markvejen var desværre vokset til med brombær, så deltagerne måtte gå i kanten af den tilstødende mark i stedet, foto: Peter Steg

Jordvejsspotting arbejder for at synliggøre, benytte, bevare og reetablere de kommunalt ejede markveje syd for Kongeåen – til glæde for biodiversitet og friluftsliv. De finder markveje på kommunale kort, besøger dem og formidler. De organiserer også begivenheder og aktiviteter der sætter spot på markvejene.

Vores turleder Karl Arne Winther blev bedt om at lave et lille indlæg om DVL i forbindelse med workshoppen: Bliv Kulturarvs­detektiv. Her fortalte Karl Arne fortælle om hvordan DVL bruger naturen og gerne vil bevare de små jordveje.

Se dele af indslaget her>>


Mindeord over Sonny B. Andersen

Sonny B. Andersen, foto: Christine Ris
Sonny B. Andersen, foto: Christine Riis

Gendarmstiens helt store ildsjæl Sonny Bukhmark Andersen gik desværre bort her søndag den 22. oktober 2023. I den forbindelse har vores mangeårige formand Christine Riis og Irene Sanchez Lorenzen i starten projektleder for udviklingen af Gendarmstien skrevet et mindeord for Sonny B. Andersen.

Mindeordet blev bragt af JyskeVestkysten den 30. oktober og kan læses her.

 


Udklip fra VandreLiv 06 2022 side 16-17

Snobrød over bål
Snobrød over bål, foto: Birthe Juul Mathiasen

Journalist Birthe Juul Mathiasen tog med på turleder Karl Arne Winthers sheltertur ved Dybvad Station og Troldhedestien ved Kolding. Det blev der en artikel ud af i vores VandreLiv.

Læs artiklen her>>
Læs artiklen på DVLs hjemmeside>>

 

 


Udklip fra VandreLiv 05 2022 side 17

Endnu en aftentur i tørvejr
Endnu en aftentur i tørvejr

Glimt fra Facebook med turleder Helga og Jyttes opslag fra den ottende madpakketur.


Udklip fra VandreLiv 02 2022 side 25.

Kelstrup Plantage
Kelstrup Plantage

Glimt fra Facebook med turleder Birte og Peters opslag fra turen Kelstrup Plantage i vinterstemning.


Udklip fra VandreLiv 06 2021 side 19.

Vandreferie på Langeland

Vandreferie på Langeland

Glimt fra Facebook med Tony Henriksens opslag fra turlederne Helga og Niels vandreferie på Langeland.


Re-certificering af Gendarmstien d. 7. oktober 2021

Steen overrækker certifikatet til de to borgmestre
Steen overrækker certifikatet til de to borgmestre

Bestyrelsen for DVL Sønderjylland var inviteret til et lille ikke offentligt arrangement på dagen. Ved den lejlighed overrakte formanden for Dansk Vandrelaug Steen Kobberø-Hansen på vegne af formanden for European Ramblers’ Association certifikatet til borgmestrene.

Se flere fotos her>>


Udklip fra VandreLiv 05 2021 side 21.

Sønderjysk caminovandring

Sønderjysk caminovandring

Glimt fra Facebook med Birthe Nielsens opslag fra turleder Helgas caminotur.


Udklip fra FLA den 24. august 2021.

Broen over Krusåen ved Skomagerhus

Som en del af initiativet “Højskoleruten”, der blev etableret af Idrætshøjskolen Aarhus, Rude Strand Højskole og Odder Højskole under forårets corona-nedlukning, inviterede Jaruplund Højskole i samarbejde med Rønshoved Højskole til fælles vandring fra Jaruplund til Rønshoved. DVL Sønderjylland fik en invitation til at deltage på denne tur, og flere af vores medlemmer benyttede sig af tilbuddet efter at turen var blevet slået op som en pop-up tur.

Artiklen – Kig op og lad dig omfavne af rummet

 


Marskstien certificeret som Europæisk Kvalitetsvandrevej 19. august 2021

Lis Nielsen overrækker certifikatet
Certificeringen af Marskstien

Så blev det helt officielt – Marskstien fik i dag overrakt sit certifikat som kvalitetsvandrerute: Leading Quality Trail – Best of Europe. Lis Nielsen (DVL) var så heldig endnu engang at få lov til at overrække beviset for Marskstiens høje internationale niveau til Tønders borgmester Henrik Fransen ved en ceremoni på Lægan Pumpestation torsdag den 19. august 2021 eftermiddag.

Se billederne fra arrangementet her>>


Udklip fra VandreLiv 04 2021 side 21.

Vindblæst vandring i Haderslev
Vindblæst vandring i Haderslev

Glimt fra Facebook med Anne Marie Haltrups opslag fra turleder Helgas caminotur.


Udklip fra VandreLiv 04 2021 side 16-18.

Markmandshuset i Ballum Enge
Markmandshuset i Ballum Enge

Med artikler “DVL anbefaler” i bladet VandreLiv bevæger det sig igennem landet og leverer turforslag til læserne (og brugerne af hjemmesiden). Med artiklen her er bladet kommet til Region Syddanmark – dvs. Fyn, Sønderjylland, Esbjerg og Kolding Afdeling.

Sønderjyllands mangfoldighed


Udklip fra VandreLiv 06 2020 side 17.

VandreLiv 06-2020 glimt fra Facebook
VandreLiv 06-2020 glimt fra Facebook

Udklip fra VandreLiv 06 2020 side 17. Her omtales turen Vild Natur i Haderslev tunneldal af turleder Erling Sørensen den 20. september 2020. Billederne af Anne Marie Haltrup.
VandreLiv kører en artikelserie (Glimt fra Facebook) der fortæller lidt om hvad der sker i DVL ́s Facebook gruppe.


Bogen “Sønderjylland – Fortællinger fra grænselandet”

Sønderjylland - Bogens cover
Bogens cover

I løbet af vinteren 2019/2020 henvender redaktør Truels Præstegaard Sørensen fra forlaget Lindhardt og Ringhof sig til henholdsvis vores formand Christine Riis og turlederne Birte og Peter Steg.

Læs hvad det førte til>>

 

 


Udklip af artiklen: Turlederens bedste anbefaling: Tag vandreskoene på af vores Erling Sørensen i JyskeVestkysten den 12. april 2020.

Artiklen blev bragt midt under corona-krisen til inspiration for dem der var trætte af de vante ruter. Den sigtede mod vores hjemmeside med menupunktet “Tag ud på egen hånd”.

Tag vandreskoene på


Udklip fra VandreLiv 02 2020 side 12-15.

Peter og Jan i aktion ved Felsted-egen
Peter og Jan i aktion ved Felsted-egen

Portræt af sønderjyske ildsjæle – Med Jan Svaneviks baggrund som journalist og Peter Stegs store interesse for at tage flotte billeder i naturen, blev det naturligt for de to webmastere i Sønderjylland Afdelingen at bruge deres talenter til at sætte skub i hjemmesiden. Artikel kan læses på dvl.dk, så længe linket er aktivt.


Udklip fra VandreLiv 06 2019 side 16.

Kongeåstien ved Københoved
Kongeåstien ved Københoved

Vores næstformand Erling Sørensen har lavet en artikel i VandreLiv om Vandretræffet der fejrer genforeningsjubilæet i 2020. Vandretræffet arrangeres af DVL Sønderjylland sammen med afdelingerne Esbjerg og Kolding. I samme ombæring har Erling lavet en mere uddybende artikel på dvl.dk, der kan læses her så længe linket er aktivt.


Vandrernes Dag i DR P4 Syd 15. september 2019

Christine Riis i DR P4 Syd
Christine Riis i DR P4 Syd

Vores formand Christine Riis var i forbindelse med Vandrernes Dag 2019 i DR P4 Syd. Indslaget kan høres her så længe programmet ligger på deres hjemmeside. BEMÆRK at deres afspiller virker bedst i browserne: Firefox, Chrome og Safari. Afspilleren kommer i bunden på siden, og startes ved et klik på den lille trekant længst til venstre. Indslaget varer ca. 15 min. med musik.

Linket til indslaget er ikke mere aktivt.


Udklip fra VandreLiv 03 2019 side 36.

Grønmarkstenen
Grønmarkstenen i sigte

Udklip fra VandreLiv 03 2019 side 36. Her omtales turen arrangeret på Kegnæs, Als af turlederne Birte og Peter Steg den 3. marts 2019.
VandreLiv kører en artikelserie (Glimt fra Facebook) der fortæller lidt om hvad der sker i DVL ́s Facebook gruppe.


Udklip af artiklen: At gå er vejen til glæde af journalist Birthe Juul Mathiasen fra JydskeVestkysten region Sønderborg.

Christine på Gendarmstien.
Christine på Gendarmstien. Foto: Birthe Juul Mathiasen

Artiklen går over temaet ”Min passion” hvor Christine Riis (vores formand) fortæller om hendes egne turoplevelser, og det at vandre med DVL Sønderjylland.

Citat fra artiklen:
”Christine Riis, vores formand, meldte sig i 1999 ind i Dansk Vandrelaugs sønderjyske afdeling, da der kun var 25 medlemmer. I dag er vi 229 medlemmer.
Christine Riis har gået mange flotte ture i det sønderjyske, men favoritruten er Gendarmstien langs Flensborg Fjord. I en artikel om Christines glæde ved at vandre, der blev bragt i JydskeVestkysten lørdag 13. april 2019, sagde hun blandt andet:

– Det er den bedste rute i hele Sønderjylland. Den er så varieret og smuk. Man går gennem skov, på strand og langs marker, som er sennepsgule, når rapsen blomstrer.”

Linket til jv.dk er aktivt så længe indslaget ligger på deres hjemmeside.


Udklip af artiklen: Til fods på sporet af tyskertidens byggestil af journalist Lise Kristensen fra JydskeVestkysten region Sønderborg.

Der bliver råbt “Ned med kejseren”

Artikel omhandler afdelingens vandretur i Sønderborg i anledningen af 100 året for arbejder- og soldaterrådets oprør ved afslutningen af Den Store Krig 1914-18.  Artiklen blev bragt i JydskeVestkysten 12. november 2018.

Gengivet med tilladelse af journalist Lise Kristensen.


Udklip af artiklen: Bynære gåture er et tilløbsstykke af journalist Lars Fahrendorff fra JydskeVestkysten region Haderslev.

“Gang i Danmark” i og omkring Haderslev

Artiklen omhandler bynære gåture i og omkring Haderslev arrangeret af Haderslev kommune sammen med DVL Sønderjylland. Gåturene, der har til formål at komme op af sofaen og motionere sammen med andre ligesindede, er en del af programmet “Gang i Danmark” der er et samarbejde mellem Dansk Atletik Forbund, Kommunerne, Gang i Danmark under Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Fysioterapeuter og DR. Artiklen blev bragt i JydskeVestkysten 25. oktober 2018.

Gengivet med tilladelse af journalist Lars Fahrendorff.


Udklip fra VandreLiv 04 2018 af Birgit Kirkegaard.

DVL Sønderjyllands tur langs Slien ved Stubbe

Udklip fra VandreLiv 04 2018 side 28. Her omtales turen arrangeret langs med Slien ved Stubbe, Sydslesvig af turleder Gundi Schulz den 6. maj 2018.
VandreLiv kørte en artikelserie der fortæller lidt om hvad der sker i DVL´s Facebook gruppe.


Udklip fra Fyens Stifttidende af Helena Holmenlund Christensen.

Maritim vandring ved Hindsgavl i 2018

Dansk Vandrelaug inviterede søndag 25. marts 2018 interesserede i traveskoene til en tur ud i den fynske natur til frisk luft og lokalhistorie. Artiklen blev bragt i Fyens Stifttidende den 25. marts 2018.

Gengivet med tilladelse af journalist Helena Holmenlund Christensen.


Udklip fra TV Midtvest Ø-HOP hvor Lyø og Avernakø besøges.

På Avernakø blev DVL Sønderjyllands vandrer fanget af deres kamerahold ved dæmningen over til Korsholm.
Vores turleder Niels Asmussen blev i den anledning interviewet af TV Midtvest og sagde nogle ganske fornuftige lyde.

Under DVL Sønderjyllands vandreferie den 17 – 18 juni 2017 til Lyø og Avernakø havde vi følgeskab af et journalist- og kamerahold fra TV Midtvest. De var i gang med at lave optagelser til en serie om de danske øer – Ø-HOP. På Lyø ved Klokkestenen holdt vi frokostpause, og det gjorde TV Midtvest også. Det blev der et lille klip ud af.

Ø-HOP produceret af journalist Kai Hartmeyer fortæller om en forjaget verden, hvor tid er blevet en efterspurgt vare. Den får man på de små danske øer. Her kan man drømme sig tilbage, til den gang, der var tid til at nyde livet eller det de gamle grækere kaldte Kairos tid – En “langsom” dimension af tid. Tag med på Ø-HOP og få pulsen ned. En TV serie om det danske ørige. TV Midtvest har lagt hele serien ud på deres hjemmeside.

Gengivet med tilladelse af journalist Kai Hartmeyer.


Udklip fra VandreLiv 05 2017 af Jan Svanevik.

Vandretræf på gendarmstien i 2017

Artikel om afdelingens vandretræf på gendarmstien i 2017 skrevet af Jan Svanevik. Artiklen blev bragt i VandreLiv 05 2017.


Udklip af artiklen: I forfædrenes fodspor i skanser og kirke af journalist Lise Kristensen fra JydskeVestkysten region Sønderborg.

JydskeVestkysten med på tur. Journalist Lise Kristensen er her i gang med at interviewe turleder Christine Riis

Artikel omhandler afdelingens vandretur i Dybbøl, der var del af en serie bynære ture i og omkring Sønderborg. Artiklen blev bragt i JydskeVestkysten 14. maj 2016.

Gengivet med tilladelse af journalist Lise Kristensen.


Gendarmstien certificeret som Europæisk Kvalitetsvandrevej 5. maj 2015

Certificering af Gendarmstien
Certificering af Gendarmstien

Tirsdag den 5. maj 2015 blev det fejret, at Gendarmstien er udnævnt til Europæisk Kvalitetsvandrevej. Som den første sti i Danmark er Gendarmstien udnævnt til Europæisk Kvalitetsvandrevej, og dermed bliver den nu fremhævet som en af de fineste vandrestier i Europa i organisationen European Ramblers Association.

Se billederne fra Sønderborg kommunes Facebook opslag her>>

 


Indslag i DR TV-Avisen 2. november 2014 ”Gåture er blevet det nye sort”.

Det er blevet populært at vandre. Det mærker de hos Dansk Vandrelaug.

I anledningen af at Dansk Vandrelaug mærker medlemstilgang tonede DVL Sønderjylland frem på skærmen midt under TV-Avisen (DR).

I løbet af sommeren 2014 fik DVL 2.000 nye medlemmer, og kom op på 45.000 deltagere på deres ture ud i terrænet.
DR var på pletten hos DVL Sønderjylland under turen der forgik ved Vester Vedsted den 2. november 2014. Indslaget er produceret af journalist Gitte Gripping. DR har lagt indslaget ud på deres hjemmeside.

Linket til dr.dk er aktivt så længe indslaget ligger på deres hjemmeside.


Foto i toppen er Stilket Stjernebold fundet i Kelstrup Plantage. Svampen er relativ sjælden i Danmark.

Til toppen af siden