Fjordstien Fördesteig

Få skridt fra Gendarmstien i Kollund Skov ligger den beskedne grænseovergang Skomagerhus med en træbro over Krusåen. Her begynder Fjordstien eller på tysk Fördesteig. Vandreruten på knap 95 kilometer går langs den tyske del af Flensborg Fjord til Østersøen og videre langs kysten til Kappeln ved udmundingen af fjorden Slien, (tysk: Schlei).

Her holdes der pause ved Wolrois kilden

I 2015 blev talrige eksisterende stier kædet sammen med skiltning til en sammenhængende vandrevej med Naturschutzbund Deutschland som en af de drivende kræfter.

Vandreruten er opdelt i 15 etaper på mellem 3,6 og 12,5 kilometer, så der er rige muligheder for at vælge mindre dele af ruten.

Den samlede rute går gennem byer som Flensborg, landsbyer, løvskove, enge, flere naturreservater og langs diger og dæmninger. Fra bakkerne er der vide udsigter. På østersøkysten bliver vandrene mødt af store sandstrande.

Undervejs er der museer, kirker og kulturhistoriske steder.

Amanda, Slesvig-Holstens største vindmølle, i Kappeln, det 28 meter høje rød- og hvid stribede fyrtårn fra 1910 i Falshöft og slottet i Glücksborg er blot eksempler på seværdigheder.

Glücksborg slot hvor vores nuværende kongehus stammer fra

Langs ruten er der mange indkvarteringssteder; fra de bedste hoteller over kurbade til mere ydmyge steder. Flere turistkontorer dækker området.

Den officielle hjemmeside for Fjordstien eller Fördesteig er på tysk.


Foto i toppen er fyrtårnet ved Falshöft.