DVL fejret med fine foto

Den 18. maj 2020 markerer DVL's 90. år som forening for vandreglade danskere. Og rundt omkring i hele landet er der blevet vandret og serveret kage for at markere den runde dag.

Horsens Afdeling serverede dejlig fødselsdsagskage til dem, der lagde ruten forbi. Foto Annette Leth.

Horsens Afdeling serverede dejlig fødselsdsagskage til dem, der lagde ruten forbi. Foto Annette Leth.

Forsamlingspåbuddet på maks. 10 personer gør, at vi har måttet aflyse den store festliggørelse af Dansk Vandrelaugs 90-års fødselsdag. I stedet har vi bedt medlemmer som ikke-medlemmer at vandre en tur ud i naturen og markere den runde dag lokalt.

Fra kl. 9 til 21 på en mandag med regntunge skyer gik vi sammen, hver for sig.

Det skal I have et kæmpe tak for! Det varmer og glæder at se så mange skønne billeder fra hele landet både her og ovre i DVL’s Facebook-gruppe.

Se nu bare Stine Løvendahls billede fra en tur i Kohaveskoven inklusive hjemmebagt jordbærtærte:

Landsformanden går forrest

Tilmeldingsture er vores naturlige løsning på at overholde grænsen for forsamlingspåbuddet. Og her går DVL’s landsformand forrest, både for gøre det nemmest muligt at håndhæve myndighedernes krav rent teknisk, men så sandelig også ude i naturen:

– Jeg gik som turleder en af de første ture, efter vi igen må gå sammen som følge af coronakrisen. Turen var oprindelig planlagt som en skovtur i forbindelse med Vores Natur og Vilde Vidunderlige Danmarks tv-udsendelser.

– Vi gik i Humleore skov nordøst for Ringsted, og vi var 7 i alt. Vi startede med fødselsdagssang, som Hanne havde skrevet dagen før.

– Det var rigtig dejligt at komme igang igen og gå sammen :-) skriver Steen.

Syng med på Hannes fødselsdagssang – melodien kender du:

Godt selskab på turene

Samtlige DVL-aktiviteter har været lukket ned siden midt i marts sammen med resten af det danske samfund. Men vores 90-års fødselsdag markerer samtidig datoen for, hvornår vi så småt åbner for fællesture igen – nu med maks. 10 personer på tur. Det har vores over 10.000 medlemmer længe set frem til.

– DVL betyder godt selskab (altså sædvanligvis) på mange spændende ture, siger Lis Larsen efter at have vandret en fødselsdagstur langs Sjølundshøjen til Munkebakken i Næstved. Hun glæder sig til at Storstrøm Afdeling åbner for tilmeldingsturene den 8. juni.

Klik, og se samtlige billeder med tekst og i stor størrelse

Fødselsdagsbilleder og hilsner er også landet i vores mailboks som denne fra Helge lund:

Hej DVL på Kultorvet

Hjertelig til lykke med fødselsdagen – jeg håber I har haft en god dag!

I dagens anledning besluttede Yvonne (min kære hustru) og undertegnede at fejre dagen med en rigtig toptur, nemlig bjergbestigning og en vandretur i Knudmosen.

Det blev en rigtig fin tur, 9 km – det var stille vejr, det regnede lidt, men jeg bilder mig ind, at vi kom over trægrænsen. (Måske tager jeg fejl).

Vi har nogle tyske venner, som ville påstå, at vi ingen bjerge har i Danmark. Jo, jo forsikrede jeg. Faktisk har vi i Herning et hjemmelavet bjerg, Knudmosebjerget, 79,3 moh, fordi i Herning er det sådan, at hvis der er noget, vi ikke har, så laver vi det selv.

(Der står ganske vist Knudmosebakken på stenen, men på google, vejskilte og turistbrochurer m.m og i folkemunde er det Knudmosebjerget).
Der var i øvrigt for mange år siden etableret en skilift, som med tiden rustede væk af mangel på sne og skiløbere.

Selv en nordmand har måttet erkende, at bjerge er der mange af i Danmark, nemlig Roger Pihl med bogen: ”GUIDE TIL DET DANSKE HØYFJELLET”, som mange af jer sikkert kender. Fin bog.

Jeg husker også, at vores første formand i nyere tid, Robert Kværnø, for nogle år siden havde kreeret en tur, der hed: ”Fra bjerg til bjerg”. Turen gik fra Nørlundbjerg til Isenbjerg. Vi har senere gentaget den i Herning.

Joh, det er ganske vist, som HC Andersen ville have sagt = den er go’ nok.

Venlig hilsen

Helge

Her er flere af de mange dejlige billeder, vi har modtaget i dagens anledning:

Tak for minderne

90 år på vandrestier kalder jo minder frem. Nogle af dem kan du se i det gamle filmarkiv, som vi har dykket ned i her – bl.a. med levende billeder af, hvordan mindevarden i Gribskov blev etableret af Stig Hansen, foreningens stifter, i godt vandreselskab.

Men minder er også strømmet ind i vores mailboks. Som denne fine hilsen:

TILLYKKE MED VORES FORENING

I anledning af DVL’s 90-års fødselsdag vil vi gerne ønske vores forening hjertelig tillykke med dagen.

Samtidig tak til alle vi har kendt igennem foreningen og tak, for alle de arrangementer vi har været med til også i forbindelse med vores arbejde i foreningen igennem alle årene, skriver Palle Birck og Ella Nicolajsen.


Se alle indlæg om DVLs fødselsdag

Vi havde udlovet et par gavekort i forbindelse med de mange fødselsdagsbilleder. Og ved lodtrækningen var Henning Frederiksen heldig at vinde et gavekort på 600 kr. til Fjeld & Fritid, mens Ulla Jeppsson vandt et gavekort på 300 kr. til pro-outdoor.dk.