Mallorcas skønne Tramuntanabjerge

Mallorcas blanding af livlige turistbyer og uberørte oaser er et paradis for vandrere. De gamle stier bliver vedligeholdt, og nye stier anlægges i bjergkæden Serra de Tramuntana, som UNESCO har udpeget som et bevaringsværdigt kulturlandskab. Vandrestierne bugter sig fra landsby til landsby gennem et afvekslende bjerglandskab med slugter og kløfter, vilde kyster, skove, krat og frugtbare terrasser med duftende appelsiner og citroner, oliven, figner og mandler. Vi passerer forbi gamle herregårde, kirker og klostre, nogle helt forladte, og besøger nogle af øens smukkeste landsbyer på vandreturene.

I Sóller-dalen er vi tæt på det oprindelige Mallorca, og det er her, vi slår os ned i Port de Sóller ved havet. Byen ligger ved en naturskabt havn, hvor en lang havnepromenade lokker til slentreture forbi gamle fiskerbåde og store lystyachter på vandsiden og smukke gamle huse på den anden side. Vejen langs havet er stort set bilfri, og kun lyden af den gamle sporvogn og enkelt cykelklokke bryder stilheden. Flere af dagene bevæger vi os kystnært, og får betagende udsigter over Middelhavet.

Vi vandrer både i nærområdet og på mere uberørte vandrestier længere vestpå i Serra de Tramuntana, og vi tager os god tid til pauser undervejs, så vi de fleste dage bruger det meste af dagen på turene. Efter dagens vandring er der også tid til at nyde hotellet, badestranden og opholdet i Port de Sóller.

Dagsprogram

Den 29.september – 06. oktober

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: Kr.11.995,-

Tillæg enkeltværelse: Kr.3.000,-

Teknisk rejseudbyder: Fyrholt Rejser. CVR nr.4346966. Rejsegarantifonden: nr.3486

Turleder Fyrholt Rejser: Lokal guide på Mallorca

Tueleder afd. Kolding: Kirsten Brandt, mobil:2398 1917. Mail: ki6akwb@gmail.com

Dag 1: Afrejse

Afrejse med fly til Palma de Mallorca. Bus fra lufthavnen til Hotel Marina i Port de Sóller.

Efter ankomsten er der mulighed for en mindre vandring ad strandpromenaden langs bugten, forbi butikker og restauranter, ca. 4-5 km.

Kort intromøde om ugens vandringer inden fælles aftensmad på hotellet.(-/-/A)

Dag 2: Gennem appelsinplantagerne til Fornalutx

Efter morgenmaden går vi gennem Sollér ad bagvejen mod Binibassi – en skøn sti, hvor vi kommer lidt op i højderne og får smukke udsigter.

Vandringen fortsætter op til landsbyen Fornalutx, der har fået mange priser for sit arbejde med at bevare gamle huse. Her nyder vi frokosten på det hyggelige torv.

Byen er stort set bilfri, og man bevæger sig bedst til fods i de smalle gyder og trappegader, hvor der står urtepotter med planter og blomster i alle farver. På bjergsidernes terrasser og i frugthaverne er der også en rig og velduftende vegetation af bl.a. appelsiner og citroner. Vi fortsætter mod landsbyen Biniaraix og videre til Sóller, hvor det er muligt at hoppe på den gamle sporvogn eller gå tilbage til Port de Sóller.       Vandring – 4 timer.  300 m op, 300 m ned.    (M/-/-)

Dag 3: Fra Deia til hotel Marina

Vi bliver kørt til den betagende bjergby Deià. Her runder vi kirken og kirkegården og går en tur ned gennem byen ad de smalle gader og trapper, inden vi begiver os ned mod den charmerende bugt Cala Deià. Nogle dage, når vejret er stille, kan man tage en dukkert i bugten, eller være heldig at finde cafeen åben til en formiddagskaffe. Efter denne lille pause finder vi ind på langdistanceruten GR221, som vi i store træk følger resten af dagen. Det er en smuk tur gennem olivenlunde, forbi duftende appelsinlunde og kunstfærdigt anlagte stengærder. Vi holder frokostpause med udsigt over havet og følger ruten, der bugter sig op og ned gennem stenegeskov med jævnlige kig ud over den stejle kyst og det blå Middelhav. Efter et par timers vandring gør vi holdt ved en intermistisk café, hvor vi kan købe dejlige kager, juice og kaffe, og når vi har forfrisket os, går turen jævnt nedad mod Port de Sóller, som vi undervejs får flotte kig ned til.       Vandring-4 timer.    400 m op, 500 m ned.        (M/-/-)

Dag 4: Fridag

Dagen er til fri disposition.

Mulighed for tilkøb af besøg på den danskejede vingård BiniVista med vinsmagning og godbidder fra køkkenet.

Andre forslag fra turlederne:

Besøg i Palma med det gamle tog fra Sóller/retur. Jernbanen mellem Palma og Sóller åbnede i 1912 for at lette transporten af bl.a. byggematerialer til Sóller og appelsiner ind til Palma til udskibning, heraf navnet “appelsintoget”. I dag transporterer det velholdte veterantog kun passagerer.   (M/-/-)

Dag 5: Til det yderste udsigtspunkt

Turen op borgruinen Castel d’Alaró og den mest fantastiske udsigt over Mallorca begynder et par kilometer uden for den lille by Orient langt inde i bjergene. Turen op til ruinen går først gennem åbne olivenlunde til lyden af brægende får og fortsætter ind i en skov med fortrinsvis steneg. Herinde tager stigningen fart. Længere oppe åbnes der så for udsigter til både Palma og de ternede marker i flade landskab. Det sidste stykke op til ruinen går vi ad stentrapper, og helt oppe får vi 360 graders udsigt. Vi går det sidste stykke op til et lille kapel, hvor der også er en café og et herberg. Turen ned fra ruinen går også gennem skov ned til restaurant Es Verger, hvor vi holder frokostpause. Herfra går det igen opad, til vi når frem og fanger den sti, vi tidligere gik opad. Nu går vi så igen gennem skoven og olivenlundene og tilbage til udgangspunktet i Orient, hvor vi bliver samlet op af bussen og kører hjem til vores hotel.

Vandring 5 timer.    400 m op og ned.    (M/-/A)

Dag 6: Den gamle postrute til Banyalbufar og Port de Canonge

Vi begynder dagen med en køretur og bliver sat af bussen uden for Esporles. Herfra vandrer vi ind på GR221 på en strækning, der følger den gamle postrute, Camí de Correo. Undervejs på postruten ser vi flere tegn på den aktivitet, der tidligere har været i bjergene med kulsvierpladser og kalkovne. Vi holder en lille pause ved et udsigtspunkt og fortsætter derefter gennem skoven ned mod Banyalbufar ad en stejl asfaltvej. Her holder vi frokostpause, inden vi går gennem byen og kommer ind på en skøn rute, der kendes som Sa Volta des General. Det er en populær (søndags)vandretur for lokale familier, Vi kommer ned til en stenet strand, der er populær blandt surfere, og går gennem pinjeskov til den lille naturhavn Port des Canonge, hvor vi tager en pause, inden vi gør som de lokale: går tilbage ad samme rute, som vi er kommet. Vel tilbage til udgangspunktet uden for Banyalbufar bliver vi samlet op af bussen og kører retur til vores hotel.  Vandring 5 timer.   350 m op og 475 m ned.   (M/-/-)

Dag 7: Fra Mirador de ses Barque til Port de Soller

Vi bliver kørt et stykke op i bjergene til udsigtspunktet Mirador de ses Barques, hvorfra vi får en flot udsigt ned over vores base, Port de Sóller. Vandreturen begynder på Camí Vell de Balitx, som vi følger ned gennem olivenlunde med gamle træer og åbne arealer, inden vi går videre ind i dalen og kommer ned til Sóller. Undervejs gør vi holdt ved det charmerende lille Santa Maria de l’Olivar-kapel. I Sóller holder vi en pause, før vi går ind på en strækning af langdistanceruten GR221, som vi følger hjem til Port de Sóller. Mulighed for at korte turen af og hoppe på sporvognen fra Sóller til Port de Sóller.

Vandring 4 timer.     50 m op og 350 m ned.   (M/-/A med vin)

Dag 8: Hjemrejse

Dagen er til fri disposition inden busafgang til lufthavnen i Palma, og derefter fly med kurs mod Danmark.

Sværhedsgrad 2-3

De fleste ture er i bjerge med fast underlag, men også ad stier, hvor der indimellem er løse sten eller grus.

Terrænet er let til moderat kuperet med kortere krævende passager.

Indkvartering

Hotel Marina, Paseo la Playa s/n, 07108 Port de Sóller. Tlf. (0034) 971 631 461. Ældre renoveret spansk

hotel med forskellige typer værelser. Alle værelser har balkon, køleskab, klimaanlæg og eget bad/toilet. Hotellet har en mindre swimmingpool, bar og restaurant.

Hotel Marina ligger ud til Sóller-bugtens sandstrand.

Praktiske Informationer

Dagsprogrammet er vejledende. Der kan blive byttet rundt på de enkelte dage afhængig af vejret.

Prisen inkluderer:

Flyrejse fra Danmark til Palma de Mallorca t/r

Transfer fra lufthavnen til hotellet t/r

7 overnatninger på Hotel Marina ****

7 x morgenmad

2 x aftensmad

1 x afslutningsmiddag med vin

Alle programsatte transporter

Dansk turleder

Lokalguide

Prisen inkluderer ikke:

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Måltider, der ikke er nævnt

Drikkevarer

Drikkepenge

Tilmelding til Mallorca:

Tilmelding – klik her.

Når din tilmelding til Fyrholt Rejser er sendt, bedes du sende en e-mail med dit DVL-nummer til turleder Kirsten Brandt på mail:ki6akwb@gmail.com

Mødested på kort

Indlæser…