EN LEDIG PLADS – Miniferie på Læsø – Cykelvandring rundt på kvindernes ø

Bilerne bliver i Frederikshavn. På Læsø cykler vi mod Stokken, følger ø-caminoen mod Byrum til vores base på Hotel Nygaard. Anden dagen den store runde ud på Kringelrøn, Saltsyderiet, videre ad ø-caminoen mod Syrodde. Besøger hummerbyen Østerby og tilbage gennem Klitplantagen. Sidste dagen cykler vi gennem Klitplantagen mod Vesterø Havn med plads til egne ønsker af seværdigheder eller aktiviteter.

Læsø Saltsyderi, foto: Peter Steg

Vi vil besøge Læsø Saltsyderi hvor saltindvinding startede i middelalderen, men sluttede i 1600-tallet ved et kongeligt forbud; saltsydningen havde ryddet Læsø for skov. Først omkring 1900-tallet blev der genplantet skov på Læsø, og i 1991 kunne saltproduktionen på Læsø genoptages.

Trines hus, foto: Birte Steg

Trines hus er et fredet tanghus fra 1827. Et charmerende hus som vi vil besøge blandt flere. Huset er bevaret med stor respekt og indtil 2019 uden elinstallation. Huset har i 2019 fået nyt tangtag – 35 tons, og anvendes i dag som familie sommerhus.

Under vores cykelvandring vil vi forsøge at besøge en igangværende tængeplads, og ved selvsyn følge hvor der restaureres og arbejdes med nyt tangtag.

Horneks Odde, foto: Peter Steg

Vi vil besøge et lille antal hummerhytter ved Horneks Odde. På vejen ud til Læsø nordkyst cykler vi igennem Læsø Klitplantage der i dag ejes af Staten, som begyndte opkøbet i 1932. Oprindelig var her udmarksstykker ejet af de lokale Læsø bønder. De begyndte at plante udmarkerne til med bjergfyr og hvidgran omkring år 1900. På den tid rejste man skoven, i dag forsøger man at holde skoven nede.

I Frederikshavn vil vi lade bilerne stå på en gratis tidsubegrænset parkeringsplads ved togstationen (ca. 700 m fra færgelejet), og tage cyklerne med færgen afgang kl.: 11:30 (overfartstiden er 90 minutter). Tjek-ind senest 10 min før afgang på ventepladsen ved siden af skibets vogndæk. Ved ankomst til Læsø kan der eventuelt lejes cykler i Vesterø Havn (tlf.: 4044 9478 ) på eget initiativ. Turen er ikke vanskeligere end at det kan lade sig gøre, og der kan eventuelt aftales afhentning af bagage i begrænset omfang.
Vores base på Læsø vil være Hotel Nygaard, Byrum der ligger centralt på øen. Afrejse Læsø vil være med færgen i Vesterø Havn afgang søndag kl.: 15:00. Tjek-ind senest 10 min før afgang.

For 2.800 Kr. pr. deltager har vi bestilt en miniferie (dobbeltværelser, enkeltværelser er ikke muligt) for 2 nætter, 2 morgenmad og 2 aftensmad på Hotel Nygaard inklusiv færgebilletterne der bestilles samlet. Frokost lørdag og søndag er ikke med i prisen, kan om lørdagen på eget initiativ smøres som madpakke hos Hotel Nygaard eller købes hos Brugsen i Byrum som vi kommer forbi. Om søndagen kan den købes hos Mortens Fiskehandel og Røgeri i Vesterø Havn.

TILMELDING åbner den 10. januar 2024 til Helga Mikkelsen E-mail: helmamik@gmail.com senest den 1. juni 2024, og turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Beløbet bedes indsat på foreningens konto 9570 11864503, mrk. Læsø 2024 senest 1. juni 2024.

Mødested på kort

Indlæser…