Nytårsvandringer på den grønne ø – La Palma

La Palma, en af de mindre og uspolerede kanariske øer, ligger nordvest for Gran Canaria og Tenerife. Som de andre kanarieeøer, er La Palma en vulkanø. Samtidig er øen et vandreparadis, og hvor er det bedre at fejre et nytår end på en af La Palmas skønne vandreruter.

Tag med på denne nytårsrejse til La Palma, der arrangeres i samarbejde med DVL.


 

Det kan du glæde dig til

La Palma kaldes ”La Isla Bonita” – den smukke ø. La Palma er på størrelse med Bornholm og højeste punkt er 2426 m over havets overflade. Øens natur er rigt varieret med imponerende bjerge, golde lava landskaber, frodige bananplantager og smukke strande med sort lava sand. Øen har et lunt klima året rundt.       

På vores rejse bor vi først på den vestlige del af øen i 3 nætter og derefter i 4 nætter på den nordlige del af øen. På hotel-skiftedagen oplever vi det særegne lavalandskab, der opstod efter vulkanen Taiogaite udbrud i efteråret 2021. Vi vandrer gennem dybe barrancoer og skønne udsigtspunkter i højderne, vi kommer gennem bjerglandsbyer med brolagte gader, vandrer langs bananplantager, appelsinlunde, ser avocado- og mangobuske.

Nytårsaften serveres der en nytårsmenu på hotellet.

                                
Dagsprogram: 

Dag 1: Fra København eller Billund direkte til La Palma

Der er afrejse fra både København og Billund med direkte fly til La Palma.

Efter ankomst er der transfer til vores hotel i Los Llanos, som er øen La Palmas næststørste by. Det er en farverig og hyggelig by med fortrinsvis lav bebyggelse. Når vi er indkvarteret går vi en orienteringstur i byen.

Der er fælles aftensmad på hotellet.            (-/-/A)

 

Dag 2: Tijarafe – Puerto de Tazacorte

Efter morgenmaden kører vi til landsbyen Tijarafe, som ligger på vestsiden af La Palma. Herfra starter vores første vandretur, der fører os igennem både øde og kultiverede landskabsformer. Vi kommer igennem en lidt dybere barranco (slugt formet af vand) ellers følger vi mere eller mindre højdekurven indtil vi kommer til udsigtspunktet Laderas de Amagar, hvor vi spiser vores madpakker. Her er der en dejlig udsigt ned over Los Llanos. Herfra går vi videre til caféen ved Mirador del Time, hvor vi holder en stop. Sidste del af dagens vandring fører os ned til stranden ved Puerto de Tazacorte, hvor der er mulighed for et havbad i læ af molen. Herfra tager vi den lokale bus hjem til vores hotel. Det er muligt at korte turen af ved at tage bussen hjem fra Mirador del Time eller forlænge turen ved at gå hele vejen hjem fra Puerto de Tazacorte 

300 m op, 900 m ned, 5–6 timer        (M/-/-)

Dag 3: Vulkanruten fra Fuencaliente – Faro de Fuencaliente

Dagens vandring foregår på den sydlige del af La Palma. Udgangspunktet er Landsbyen Fuencaliente. Herfra går vi ned mod fyrtårnet ved sydspidsen af La Palma. Vulkankrateret San Antonio, som blev dannet af udbruddet i 1677 rager godt op i landskabet og i godt vejr er det muligt at gå helt op på kraterkanten. Videre sydpå kommer vi forbi vulkanen Teneguia som blev dannet i 1971. Helt nede ved sydspidsen er der et saltsyderi, som det er muligt at se nærmere på. Vi håber caféen har åbent og at bølgerne ikke er for høje, så det bliver muligt at bade.  100 m op, 700 m ned, 4-5 timer     (M/-/-)

 

Dag 4: Guidet tur til vulkanen Tajogaite og tid til at besøge hovedbyen Santa Cruz                                    

 I dag skal vi skifte hotel og vi har vores bus til rådighed hele dagen. Første del af dagen går med at studere vulkanen Tajogaite, som var i udbrud fra den 19. september – 13. december 2021. Det var et voldsomt udbrud, hvor lavaen dækkede ca. 3000 bygninger og flere 1000 indbyggere blev gjort hjemløse. Om formiddagen kører vi op til Llano del Jable, hvor vi skal have en guidet rundtur til krateret. Vi får en grundig fortælling om hvad der skete både før, under og efter udbruddet. Der hele forgår mens vi ad en rundtur vandrer tæt hen mod krateret. Om eftermiddagen er der sat tid af til, at man på egen hånd kan gå rundt og nyde atmosfæren og stemningen i hovedbyen Santa Cruz. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores nye hotel i Barlovento.  200 m op, 200 m ned, 2-3 timer           (M/-/A)

 

Dag 5: Franceses – Barlovento

Nordkysten på La Palma er øde og der bor ikke mange i de få landsbyer der er. Strækningen er kendetegnet ved dybe barrancoer og ved stor frodighed. Dagens vandretur starter i Franceses. Vi skal til en start krydse en lidt dybere barranco inden vi når til landsbyen Gallegos, hvor vi holder frokostpause. Herefter går turen videre og vi kommer gennem flere barrancoer, som dog ikke er så dybe som den vi var gennem om formiddagen. Undervejs passerer vi La Tosca, hvor vi ser masser af drageblodstræer. Herfra er der ikke langt til Barlovento og til vores hotel. Der er god tid til at gøre sig klar til at fejre nytårsaften.    700 m op, 700 m ned, 5-6 timer (M/-/A)

 

Dag 6: Frivillig vandretur

I dag er det nytårsdag, og der er mulighed for en stille dag på hotellet. Guiden vil tilbyde en vandretur som kan være kortere eller længere efter ønsker og behov.         (M/-/A)

Dag 7: Puntallana – San Andrés

Dagens vandretur starter i landsbyen Puntallana. Her går vi ad en sti hvor der det meste af tiden er en smuk udsigt ud over kyststrækningen nedenfor. Vi kommer gennem bananplantager, appelsinlunde, ser avocado- og mangobuske mm. Frem mod San Andrés krydser vi 3 barrancoer. San Andrés er en hyggelig gammel landsby med brostensbelagte gader. Dagens vandring slutter ved nogle havpools ved Charco Azul, hvor vi kan slutte turen af med et forfriskende bad. Der er også tid til et cafébesøg inden vi kører tilbage til vores hotel.        500 m op, 800 m ned       (M/-/A)

Dag 8: Hjemrejse

Vi har et par timer til fri disposition inden turen går til lufthavnen, og vi flyver hjem til Danmark.

 (M/-/-)

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 3

De fleste ture er i bjerge med fast underlag, men også stier hvor der indimellem er løse sten eller grus. Terrænet er ret kuperet med flere op- og nedstigninger, hvor korte passager kan forekomme krævende.

Vi anbefaler, at du bruger vandrestøvler med god ankelstøtte og vandrestave. 

Læs mere om vores sværhedsgrader her.

Praktisk information

Minimum- og maksimumantal

Der skal være mindst 10 personer tilmeldt senest 35 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke er opnået 35 dage før afrejse, forbeholder vi os ret til at annullere rejsen. Vi henviser til vores generelle betingelser.
Der vil være maksimum 20 deltagere på rejsen.

Sidste frist for annullering

Hvis rejsen ikke kan gennemføres pga. for få tilmeldinger, vil den blive aflyst senest 35 dage før afrejse.

Måltider:

Under hver enkelt dag i dagsprogrammet er der angivet hvilke måltider der er inkluderet med ikonet: M/F/A – eller en version heraf.

M – betyder morgenmad inkluderet

F – betyder frokost inkluderet

A – betyder aftensmad inkluderet

– betyder, at måltidet ikke er inkluderet

Vandflaske og madkasse

Medbring en god vandflaske og en madkasse. På flere af vandringerne skal vi selv bære vores drikkevarer og frokost. Din turleder råder og vejleder om frokost og drikkevarer.

Ændringer i programmet

Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Rækkefølgen på de programsatte vandringer kan ændres, hvis turlederen mener, at det vil give en bedre oplevelse. Rækkefølgen kan blive ændret pga. vejret, pludseligt opståede forhindringer som fx vej- eller stiarbejde, et lukket frokoststed eller andet.

Hvis det viser sig umuligt at gennemføre en specifik vandring, vil turlederen altid komme med et alternativs dagsprogram.

Turleder

Kirsten Brandt fra DVL. Tlf. 23981917

Dansk lokalkendt vandreguide (fra Fyrholt Rejser)

Indkvartering

Vi bor først 3 nætter på Hotel Valle Aridane i Los Llanos på den vestlige side af øen. Hotellet har en skøn tagterrasse ”Taburiente”, hvor det er oplagt at slappe af efter vandringerne. .

De sidste 4 nætter bor vi på det dejlige Hotel La Palma Romántica i Barlovento på den nordlige del af øen. med hyggelige værelser. Den dejlige morgenmad og den 3-retters aftensmenu nydes på hotellet.

 

Hotel Valle Aridane

Turistklassehotellet, Hotel Valle Aridane ligger centralt i Los Llanos de Aridane på den vestlige del af La Palma. Hotellet har en skøn tagterrasse ”Taburiente”, hvorfra der er en skøn udsigt over dalen. Det er også her på tagterrassen, at morgenmaden serveres.

Hotellets 43 værelser har naturligvis eget badeværelse med hårtørrer, der er tv. (Der er værelser med 2 enkeltsenge i stedet for dobbeltsenge)

Hotel La Palma Románticaet                                                                                                                                       

Det dejlige turistklassehotel Hotel La Palma Romántica i Barlovento ligger på den nordlige del af øen. Hotellet har 40 hyggelige værelser, der er enkelt indrettet i varme jordfarver. Alle værelser har eget bad/toilet med hårtørrer, egen balkon/terrasse samt minibar. Morgenmad og aftensmad serveres i hotellets restaurant. 

Der er gratis wifi i baren og i receptionen. Der er solterrasse, indendørs (opvarmet) og udendørs pool. Hotellet har motionsrum samt en spa med sauna, dampbad, solarium, og der kan tilkøbes massage.

Periode: Fredag den 27. 12. 24 – fredag den 03.01. 25.

Pris pr. person i dbl.vær. Kr. 13.995,-              Tillæg for enkeltværelse: Kr.2.000,-

Når du tilmelder dig, skal du samtidig sende en mail til Kirsten Brandt på mail:ki6akwb@gmail.com med oplysning om dit DVL-medlemsnummer.

Tilmelding – klik her:

Inklusiv

Prisen inkluderer:

·Flyrejse fra Billund eller København direkte til La Palma t/r

·7 overnatninger på turistklasse hotel

·7 x morgenmad

·4 x aftensmad

·1 x nytårsmiddag

·Transport som beskrevet

Eksklusiv

Prisen inkluderer ikke:

·Afbestillingsforsikring

·Rejseforsikring

·Måltider ud over de nævnte

·Drikkevarer

·Drikkepenge

                                                                     

Supplerende tekst

Mødested på kort

Indlæser…