Historisk passage vinder fotokonkurrencen 2023

Vandrehistorier har vi masser af i DVL, og vi deler dem både i samtaler og på billeder. Det sidste har vi fået syn for i fotokonkurrencen, som Bente Michelsen vandt på en historisk passage. Jasna Miklus blev nummer to og Kurt Vestergaard Nielsen blev nr. 3.

FK23 Historisk passage. Foto Bente Michelsen

Historisk passage. Foto Bente Michelsen.

Af Camilla Dam

I fotokonkurrencen dyster medlemmerne om flotte præmier fra Friluftsland. Og når året er gået, afgør dommerkomiteen med Karen Schmolke fra DVL Storstrøm, Jan Adler Nissen fra DVL København og Christian Lauritzen fra DVL Gentofte, hvem der modtager gavekortene, og hvem der får hædrende omtale.

Temaet for fotokonkurrencen 2023 var din fortolkning af en historisk vandring med DVL. Her blev der ikke ruttet med topkaraktererne, men fem billeder tiltrak i særlig grad dommernes opmærksomhed.

Klik på alle billeder herunder og se dem i fuld figur:

Nr. 1: Historisk passage af Bente Michelsen

Der er action i billedet fra en tur til Nationalpark Skjoldungernes Land. Normalt ville der sikkert have været tørt og udramatisk lige her. Men nu skulle billedet tages hurtigt, imens de vandrende myldrer over broen, og turleder Tom er parat til at give en hånd. Det er knivskarpt og fortæller en god og spændende historie. Vi fornemmer også drama på det lumske træ. Der er gode farvekontraster og meget liv i billedet. Eneste kritik er, at vi ikke får den fulde spejling i vandet med. Med årets pletskud følger et gavekort til Friluftsland på 1.000 kr.


Nr. 2: Nedstigning af Jasna Miklus

På en sommertur i dejligt vejr får vi en god udsigt (til Korshavn Lystbådebro på Fyns Hoved) og flotte skyer. De vandrende går diagonalt ned i billedet, hvor stien slynger sig foran dem. Vi fornemmer, de er koncentreret om at sætte hver fod rigtigt. Billedet indeholder det hele: forgrund, mellem- og baggrund. Der er en god dynamik, gode linjer og lækkert perspektiv, hvor vi selv er sidst i køen. Blomsterne fylder højre hjørne, og der sker noget på stien. Og så er vandlinjen lige. Andenpladsen udløser et gavekort til Friluftsland på 750 kr.


Nr. 3: Sneskovals af Kurt Vestergaard Nielsen

Et billede (fra en ferie i Pyrenæerne) med masser af detaljer. Det lyser af stor livsglæde, og det er nemt at aflæse med den diagonale vinkel. Sneen gør det lidt uskarpt på en fin måde. Og øjet drages fra den ene til den anden til den tredje person. En lækker detalje er, at vi får hele skistaven med – den har akkurat fat i kanten. Med tredjepladsen følger et gavekort til Friluftsland på 500 kr.


Hædrende omtale

Der lyttes til historie ved Sevel Kalkværk af Marianne Bach

Et meget fortællende billede, hvor det smalle format giver en god bredde sammen med et flot lys. Der er ikke for meget blå himmel. Vi får en stor dybdeskarphed med en nysgerrig i baggrunden, der kigger med. Man kan se fotografens skygge, men ellers er der ingen kritik.

Opbrud efter frokost ved Sondrup Strand af Anne Mette Sommer

Selvom de vandrende er langt væk, fungerer det rigtig godt. Vi kan levende forestille os, at vi går med på turen efter en god frokost. Baggrunden er spændende, der er knald på farverne og et flot lys i billedet.


Stor tak

Tak til medlemmerne for de mange flotte billeder, som I har uploadet til fotokonkurrencen 2023. Dem vil vi med glæde genbruge på hjemmesiden, VandreLiv og i nyhedsbrevene fremover. Ligeledes tak til dommerkomiteens Karen, Jan og Christian for deres skarpe blik. Dansk Vandrelaug benytter samtidig lejligheden til at takke Friluftsland for at have sponsoreret de tre præmier til vinderfotograferne.

Fotokonkurrencen 2024

I år er temaet helt åbent: Din fortolkning af DVL på tur. Mobilernes billedkvalitet er fortrinlig, så hold dig ikke tilbage med at deltage – gå endelig efter de flotte præmier!

Reglerne er enkle: Du skal være medlem af DVL, du kan højst deltage med tre billeder i konkurrencen, og de skal være taget på en DVL-tur i år. Og lige et væsentligt fif: Den uvildige dommerkomite foretrækker så afgjort billeder med vandrere på. Billederne uploades på fotokonkurrence.dvl.dk, hvor du kan udskifte billeder, indtil konkurrencen slutter den 20. oktober 2024.