HistoriskAtlas.dk

HistoriskAtlas.dk er et website med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger om alt fra fortidsminder og fredede bygninger til slagmarker og slotte. Her finder du fakta, sagn, billeder og referencer.

Odense fra HistoriskAtlas.dk

Odense fra HistoriskAtlas.dk

Af Steen Kobberø-Hansen

Hjemmesiden er et digitalt atlas med formidling af den lokale og nationale historie i tekst, lyd og billeder. Fortællingerne kan forbindes i gå-, cykel- eller bilture. Formålet er, at du kan dele din viden om den lokale kulturhistorie og dermed være med til at øge kendskabet til lokalhistorien og motivere andre historieinteresserede til at komme ud og opleve historien – der, hvor den fandt sted.

Hvis du logger ind, kan du planlægge ture i byer og landskaber. Du kan også selv tilføje oplysninger og historier om lokationer samt vælge forskellige historiske kort til og fra ovenpå et nutidigt kort og dermed se udviklingen i både kort, landskab og navne.

Foreningen HistoriskAtlas.dk driver hjemmesiden. Det er en åben sammenslutning af p.t. over 220 arkiver, museer og biblioteker, og de er altid på udkig efter nye medlemsinstitutioner og samarbejdspartnere. Det er foreningens ambition, at HistoriskAtlas.dk med tiden har medlemsinstitutioner og formidling i hele Danmark, og mange af deres aktiviteter og prioriteringer sigter mod realiseringen af dette mål.

Foreningen ledes af en bestyrelse, der vælges af medlemsinstitutionerne på den årlige generalforsamling. Bestyrelsen udpeger medlemmerne af ”Redaktionsudvalget”, som har ansvaret for kontakten med foreningens brugere og medlemmer og udvikling af indholdet og funktionaliteter på HistoriskAtlas.dk

Læs mere på blog.historiskatlas.dk