Vandrernes Dag ved Aabenraa Fjord

På turen dukker ”Franciskas pavillon” op for øjnene af deltagerne. Pavillonen blev flyttet af skibsreder Hans Michael Jebsen fra haven i Vestergade til dens nuværende plads på Løjt Land. Pavillonen tilhørte Aabenraas kendte avantgardekunstner Franciska Clausens far, og hun havde et ønske om at den skulle reddes for eftertiden.

Franciskas pavillon

Franciskas pavillon, foto: Olivia Gade

Franciska Clausen (1899-1986) fra Aabenraa dyrkede ”den konkrete kunst” der er nonfigurativ og har en streng, konstruktiv opbygning med linjer og uden elementer inspireret af naturen. Den konkrete kunstform havde netop avantgardekunstneren Franciska Clausen samt den abstrakte og surrealistiske kunstner Vilhelm Bjerke Petersen som danske udøvere.

Restaurant Knapp
Restaurant Knapp, foto: Olivia Gade

Vandrernes Dag, der var arrangeret af turlederne Helga Mikkelsen og Hanne Kjeldbjerg med Anne Marie Haltrup som stand-in, gik bl.a. på Knappstien forbi restaurant Knapp. Den blev oprindeligt opført i 1836 som traktørsted tilhørende skibsreder, storkøbmand og kgl. agent Jørgen Bruhn, der drev stampemølle på matriklen. Han gav spisestedet navnet Knapp, hvilket skyldes, at ejendommen er opført på en lille bakkeskråning eller skrænt, som ifølge kortoptegnelser fra dengang hed Steenbjerg Knap. Det lille ekstra ”p,” som siden er kommet til, menes at stamme fra plattysk.

Nu må vi ikke glemme at tage på vandretur.

Oktober måned ud byder fortsat på ture i det nære Sønderborg område, og bynære ture i Haderslev. Af længere ture kan nævnes:

Søndag den 6. oktober 2024 har turlederne Gunhild Svanevik, Christine Riis og Orla Marcussen en tur i den historiske grænseegn ved Padborg.

Se turen her>>

Søndag den 6. oktober til tirsdag den 8. oktober har turleder Karl Arne Winther en sheltertur ved Aborg Mark på Vestfyn.

Se turen her>>

Mandag den 21. oktober har turlederne Birte og Peter Steg en tur de kalder Flensborg bag facaden. Her vi rundt i Flensborg  hvor vi måske ikke har været før. Husk der er tilmelding til turen her på hjemmesiden.

Se turen her>>

Lørdag den 26. oktober har turlederne Birgitte og Bent Sørensen en tur ved Abkær Mose. Der startes rundt om Vedsted Sø og ad hærvejen til Abkær Mose og gennem Stengelmose til Immervad.

Se turen her>>

Hold din turkalender ajour

Nu finder du en komplet oversigt over alle vores ture for august/september her på hjemmesiden – To måneder forud.

Det er et mønster vi i afdelingen vil gøre alt for at holde. Derfor hold dig ajour med afdelingens ture her på hjemmesiden.
Det er især vigtigt efter at VandreLiv ikke mere kommer i trykt udgave, men kun digitalt og det uden turoversigt.
Læs mere om det digitale VandreLiv her>>

Nyhedsbrevet

Et mindre antal af medlemmerne af DVL Sønderjylland er ikke tilmeldt nyhedsbrevet.
Læs mere om vores nyhedsbrev her>>

Sværhedsgrader

Flere turledere i DVL Sønderjylland opgiver sværhedsgrader for deres vandreture.
Forstå sværhedsgrader her>>

Sådan får du en aftale om samkørsel

DVL Sønderjylland vil gøre det enkelt at arrangere samkørsel med andre medlemmer i dit nabolag, når du vil med på en vandretur i en anden del af landsdelen.

Derfor har foreningen oprettet en samkørselsgruppe på Google. Det kræver kun tre enkle trin at arrangere samkørsel.
Se hvordan>>

Vandreferie

Indtryk fra vores vandreferie "Læsø, perlen i Kattegat" i 2023.
Indtryk fra vores vandreferie “Læsø, perlen i Kattegat” i 2023.

Dansk Vandrelaug tilbyder vandreferier i Danmark og udlandet.
Ferierne er altid tilrettelagt af vandrere for vandrere, og man skal være medlem af DVL for at deltage. Også turledere i DVL Sønderjylland arrangerer vandreferier.

Den samlede oversigt.